Jack White, Goribor, Amira Medunjanin i Damon Albarn u novom Rolling Stoneu

Lipanjski broj hrvatskog izdanja Rolling Stonea je na kioscima.

Rolling Stone - lipanj 2014.

Okupljeni u nashvilleskom studiju opremljenom vintage 16-kanalnim Neve miks pultom iz nekog južnoafričkog studija, velikim prepariranim bijelim losom nad kojime kao aureola visi disco kugla iz garaže Johnnyja Casha, dva benda; muški Buzzards i ženski Peacocks zajednom su s Jackom Whiteom radili na albumu “Lazaretto”, drugom albumu ovog nesvakidašnjeg umjetnika i oca. Nakon što smo pomogli podizanju njegova spomenika u zagrebačkoj Hatzovoj ulici, u novom broju Rolling Stone Hrvatska vodimo baš tamo, u čudnovati svijet Willyja Wonke rock’n’rolla, a također donosi i opsežnu recenziju spomenutog albuma.

I u ovome broju recenzirani su aktualni albumi s domaće i strane glazbene scene, a razgovaralo se i sa Sašom Antićem iz splitskog TBF-a o dva nova sigla, “Neću ti ništa” i “Banane” kojima najavljuju album u kojemu se događa dosad nečuvan glazbenožanrovski crossover. Pročitajte i velike intervjue, prvi s frontmanom već kultnog benda Goribor Aleksandrom Stojkovićem, a drugi s pjevačicom koja vješto spaja sevdah, klasiku i jazz, Amirom Medunjanin. Iz bogate arhive Rolling Stone magazina’ iskopan’ je intervju s legendarnim Led Zeppelinima iz 1975. godine, uoči posljednjeg showa Monty Pythonu u Londonu prošlo se kroz bogate ostavštine ovih legendi britanskog humora, a donešen je i presjek karijere kameleona britanskog popa Damona Albarna koji trenutno na svjetskoj turneji promovira svoj prvi samostalni album.

Nogometna groznica uvukla se i među korice RS-a i to kroz temu ‘Glazba u službi nogometa’ koja donosi priče o brzopoteznim skladateljima koji u novoj generaciji sjajnih nogometaša vide priliku za eksponiranjem pred širokim masama i unovčavanjem trenutka, a valja spomenuti i priču o glumcu koji je stekao image naj – cool homoseksualca , Neilu Patricku Harrisu.

Sve to i još puno više pronađite u novom broju Rolling Stone Hrvatska koji je već danas na vašim kioscima. Cijena je još uvijek ista – 15 kuna za 150 stranica.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X