Jack White najavio solo album

Jack White je još uvijek u post-produkcijskom poslu u trenutku dok najavljuje svoj prvi solo album ‘Blunderbuss’ koji bi treba izaći u travnju.

Jack White u Ottawi snimljen tijekom nastupa s grupom The Dead Weather 2009. godine (Foto: Wikipedia)

Rasformirao je matični bend The White Stripes prošle godine, ali čini se da nije odmarao niti jedan dan. Pored činjenice da je i prije službenog razlaza s Meg White često bio u producentskim vodama i radio u super grupama The Raconteurs i The Dead Weather, Jack White se u kratkom vremenskom roku pokazao i pronicljivim i uspješnim nezavisnim izdavačem te od vlastitog labela Third Man načinio respektabilnu izdavačku kuću.

U ovome trenutku je najavio svoj prvi solo albumu karijeri naziva“Blunderbuss“ kojeg je snimao u Nashvilleu, dok se službeni izlazak očekuje 24. travnja.

„Nikad nisam planirao raditi pjesme pod svojim imenom, a za ove nove koje sam napisao mi se čini da jedino tako mogu biti prezentirane. Nastajale su iz grubih skica i nemaju poveznicu s ničim do sada, osim s mojom vlastitom ekspresijom, mojim vlastitim bojama i vlastitom okviru“, tvrdi Jack White u službenoj izjavi.

„Prve impresije“njegovog albuma moći će se osjetiti idućeg ponedjeljka 6. veljače, kad će biti pušten video singl „Love Interruption“ – skoro točno pa godinu dana od trenutka kad je objavljen raspad The White Stripesa.

U audio obliku je veće dostupan:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fD12wH9En6s[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X