Jack White objasnio planove za izdavanje izgubljenog Princeovog albuma ‘Camille’

Slavni roker kaže kako nikad ne bi petljao s glazbom pokojnoga velikana.

Jack White i Prince (foto: Wikipedia)

Jack White razjasnio je prethodne komentare o svojim planovima da “remontira” Princeov neobjavljeni album ‘Camille’. Kako izvještava Ultimate Classic Rock, glazbenikova izdavačka kuća Third Man Records osigurala je prava na diskografsku ploču pokojne ikone iz 1986. godine.

Iako ‘Camille’ nikada nije bila objavljen kao cjelovito djelo, svih osam pjesama koje ga čine dosad su objavljene su nekom obliku (kao B-strane ili na drugim reizdanjima itd.). Prince je koristio studijsku tehniku ​​mijenjanja visine tona kako bi njegov vokal zvučao ženstvenije i planirao je objaviti gotov proizvod pod tajanstvenim pseudonimom, Camille.

White je otkrio svoje planove za izgubljeni album tijekom intervjua za rubriku ‘Wired’ novina Daily Star.

“Možemo ga ponovno montirati kako je prvotno planirano”, navodno je objasnio. “Dakle, to su sjajne vijesti. Vrlo je teško potvrditi jer se sam Prince predomislio o ploči kad ju je trebao objaviti. [Ali] ne mislim da je [objavljivanje] protiv njegove volje, jer je na kraju izdao mnoge pjesme na različitim izdanjima tijekom godina. Nije kao da nije želio da ugledaju svjetlo dana.”

Bivši frontmen White Stripesa jučer je na Instagramu podijelio izjavu u pokušaju da “razjasni sve nesporazume” oko projekta. “Ovaj naslov [‘Jack White potvrđuje planove za ‘remont’ i izdavanje izgubljenog Princeovog albuma ‘Camille’] dovodi u zabludu i želim biti jasan u poruci da nemamo nikakvu namjeru ‘uređivati’ ili ‘remiksirati’ Princeovu glazbu,” rekao je White.

“Mislio sam na jednostavno stavljanje pjesama izvornim redoslijedom kako je album “Camille” bio zamišljen, budući da su te pjesme objavljene na više izdanja otkako je ploča prvi put povučena iz tiska.” Nastavio je: “Nikad ne bih petljao s Princeovom glazbom. Nadamo se da će to razjasniti sve nesporazume i da će ovaj album ugledati svjetlo dana u svom izvornom obliku.”

Prijavljeno je da je White kupio testni otisak Princeove “Camille” za 50.000 dolara. “Već sam posjedovao primjerak Princeovog “The Black Album” na vinilu kao i na kaseti, pa sam pokušavao nabaviti ovaj primjerak “Camille” za arhivu Third Mana”, objasnio je ranije. Ranije ove godine, suosnivač Third Man Recordsa Ben Blackwell potvrdio je da im je Princeova zaklada dala zeleno svjetlo za izdavanje osam pjesama “Camille” u cijelosti po prvi put.

Jack White će 22. srpnja objaviti svoj peti solo album “Entering Heaven Alive”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X