Janelle Monáe poziva na opoziv Donalda Trumpa

Monáe je nazvala Trumpa #RacistInChief nakon što je američki predsjednik rekao četirima manjinskim kongresnicama da se ‘vrate’ u zemlje iz kojih su došle.

Janelle Monáe (Foto: Wikipedia)

Janelle Monáe, gorljiva zagovornica rasne jednakosti i prava LGBTQ + zajednice, jučer je pozvala na opoziv Donalda Trumpa. Njezine su snažne riječi odgovor na niz rasističkih tweetova koje je Trump usmjerio na četiri manjinske kongresnice.

Tijekom vikenda, Trump je divljao na Twitteru protiv kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez, Rashide Tlaib, Ayanne Presley i Ilhan Omar. U svojim porukama je zatražio da se političarke “vrate” u zemlje iz kojih su došle. (On, naravno, nije priznao da su sve četiri zapravo američke državljanke, a tri žene su i rođene u SAD-u).

Monáe, koja nikada nije skrivala svoj antitrumpovski stav, oglasila se na društvenim mrežama kako bi osudila političare i stručnjake koji ne čine dovoljno da se protive predsjedniku. R&B pjevačica prvo je oštro kritizirala glasnogovornicu Bijele kuće Nancy Pelosi zbog toga što nije zauzela jači stav.

“Smrtno sam uvjerena da ovaj rasistički idiot može ubiti nekog uživo na Twitteru u zapadnom krilu Bijele kuće i i gospoda bi se potom ponašala u smislu: ‘kad on ubije nekog, onda samo potvrđuje svoju poruku o podjeli’. Moramo raditi zajedno kako bi ga se opozvalo. Pelosi, prestani to gurati pod tepih”, napisala je Monáe.

Na zub je potom uzela Geralda Riveru, spikera i komentatora Fox Newsa za širenje i opravdavanje Trumpovih ksenofobnih misli, dok je u posljednjoj i najozbiljnijoj poruci stranku Republikanaca prozvala Trumpovom prćijom, a samog Donalda Trumpa #RacistInChief (Glavni rasist – eng. prev.), te zatražila njegovo smjenjivanje.

Heštegala je sintagmu #RacistPresident pod kojom želi da se okupe pozivi za opoziv s funkcije predsjednika SAD-a, a potom i izglasavanje opoziva.

Prozvane kongresnice su u ponedjeljak održale tiskovnu konferenciju i odgovorile Trumpu. “Mi ne napuštamo ono što volimo”, izjavila je Alexandria Ocasio-Cortez i dodala: “Upravo iz tog razloga moramo poduzeti mjere kad predsjednik otvoreno krši štićenja Ustava Sjedinjenih Država i temeljnih vrijednosti kojima težimo.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X