Zahvaljujući objavi kompilacije Kylie Minogue ima najprodavaniji album na vinilu u Australiji

Kompilacija pjesama Kylie Minogue ‘Step Back In Time: The Definitive Collection’ iako je čak 13. kompilacija u njenoj karijeri, ujedno je prva kolekcija pjesma objavljena na vinilu na matičnom teritoriju u 21. stoljeća.

Kylie Minogue ‘Step Back In Time: The Definitive Collection’

Album “Step Back In Time: The Definitive Collection” tako je zasjeo na prvo mjesto prodaje po podacima ARIA-e u Australiji zahvaljujući tome što je tiskan i na vinilu. Ujedno je to i prvo izdanje koje je u posljednjih dvadesetak godina na australskom tržištu postalo najpopularnije upravo na vinilnoj ploči.

Kylie Minogue u prvom tjednu je prodala 3,386 kopija albuma, od kojih je 791 otpada na digitalnu prodaju (u Australiji neki ljudi još uvijek koriste iTunes servis), kako javlja australski Noise11.

Prva njena “Greatest Hits” kompilacija iz 1992. bila je ujedno i jedina koja je tiskana na vinilu, a kad se 2000. pojavila druga, vinil je već bio masovno izašao iz upotrebe, te je od starijih formata uz tada dominantni CD bila objavljena i na audio kaseti.

“Step Back In Time: The Definitive Collection” prodana je u 1066 primjera na CD-u, no to i dalje ne narušava poredak po kojem je Kyle s njom postala najpopularnija upravo na vinilu, tj. vinilno izdanje je najprodavanije, slijedi ga CD, zatim downolad, dok je na zadnjem mjestu streaming.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X