Jazz ikona Nancy Wilson preminula u 82. godini

Wilsonova je za života pokupila čak tri Grammya.

Nancy Wilson (izvor: Wikipedia)

Jazz pjevačica Nancy Wilson preminula je jučer, 13. prosinca, u 82. godini., u svojem domu, u kalifornijskom Pioneertownu. Vijesti o odlasku jedne od najprominentnijih jazz pjevačica 20. i 21. stoljeća potvrdila je njena menadžerica Devra Hall Levy.

Rođena u Chillicothu, u Ohiju, 20. veljače 1937. godine, Wilsonova glazbenu karijeru započinje još ranih 60-ih, objavljivanjem debitatnskog albuma “Like In Love”. Tijekom dugačke karijere snimiti će više od nevjerojatna 70 albuma, a vrhunci će postati ploče iz 2004. i 2006. godine – “R.S.V.P. (Rare Songs, Very Personal)” te “Turned Blue” koji će osvojiti Grammya za najbolju jazz vokalnu izvedbu.

“Guess Who I Saw Today”, “Face It Girl, It’s Over” ili “(You Don’t Know) How Glad I Am”, koja joj je donijela prvog Grammya, neki su od njenih najpoznatijih evergrinova.

Osim glazbenog djelovanja, Wilsonova je bila istaknuti borac za ljudska prava. Godine 2005. primljena je u Kuću slavnih organizacije International Civil RIghts, a bila je i dijelom historijskih protesta za crnačka prava u Selmi, u Alabami, 1965. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X