Jazz ikona Nancy Wilson preminula u 82. godini

Wilsonova je za života pokupila čak tri Grammya.

  • 11
    Shares
Nancy Wilson (izvor: Wikipedia)

Jazz pjevačica Nancy Wilson preminula je jučer, 13. prosinca, u 82. godini., u svojem domu, u kalifornijskom Pioneertownu. Vijesti o odlasku jedne od najprominentnijih jazz pjevačica 20. i 21. stoljeća potvrdila je njena menadžerica Devra Hall Levy.

Rođena u Chillicothu, u Ohiju, 20. veljače 1937. godine, Wilsonova glazbenu karijeru započinje još ranih 60-ih, objavljivanjem debitatnskog albuma “Like In Love”. Tijekom dugačke karijere snimiti će više od nevjerojatna 70 albuma, a vrhunci će postati ploče iz 2004. i 2006. godine – “R.S.V.P. (Rare Songs, Very Personal)” te “Turned Blue” koji će osvojiti Grammya za najbolju jazz vokalnu izvedbu.

“Guess Who I Saw Today”, “Face It Girl, It’s Over” ili “(You Don’t Know) How Glad I Am”, koja joj je donijela prvog Grammya, neki su od njenih najpoznatijih evergrinova.

Osim glazbenog djelovanja, Wilsonova je bila istaknuti borac za ljudska prava. Godine 2005. primljena je u Kuću slavnih organizacije International Civil RIghts, a bila je i dijelom historijskih protesta za crnačka prava u Selmi, u Alabami, 1965. godine.

  • 11
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh