Jazz orkestar HRT-a u Šibeniku: Nezaboravno otvaranje OFF festivala

Novinarka Šibenskog tjednika za Ravno do dna prenosi prve impresije sa sinoć započetog OFF festivala.

OFF festival (Foto: Snježana Klarić)

U romantičnoj atmosferi Trga četiri bunara sinoć je počeo 6. OFF jazz & blues festival u Šibeniku. Trodnevni glazbeni program otvorio je Jazz orkestar Big Banda HRT-a, a polusatni odlični repertoar nikog od prisutnih nije ostavio ravnodušnim, mada se po reakciji šibenske publike to na prvu ne bi dalo zaključiti (čast iznimkama koje su na  naočigled ostatka pohvaliti i sami izvođači).

Šibenska publika  po prirodi nije pretjerano spontana, teško se opušta, a još teže ‘klika’ s izvođačima. To su na svojoj koži osjetili i članovi HRT-ovog jazz orkestra. Ništa bolje nije prošao ni riječki glazbenik, Marko Tolja koji je domaću publiku počastio repertoarom dostojnog festivala, te šalama na njihov račun.

Trg četiri bunara ovogodišnji je domaćin OFF festivala, jednog od neprikosnovenih glazbenih brendova Šibenika, a njegova selidba s Trga Ivana G. Kovačića pokazala se kao pun pogodak jer je ovim potezom festival obogaćen za još jedan sadržaj – intimnost događanja.

OFF festival (Foto: Snježana Klarić)

Mali je to trg za velika događanja, a OFF festival upravo to i jest. Festival u slavu glazbenih žanrova za koje bismo rekli da ih slušaju gospoda u frakovima s čašom viskija u jednoj ruci i gospođom pod drugom, dovođenjem Jazz orkestra HRT-a, koji je, pak, trenutačno na turneji s Toljom pokazalo je da žanrovsko ukalupljivanje jednostavno nema smisla, a bolje otvaranje OFF-a nismo mogli ni zamisliti.

O jazz & blues obradama Nirvane ili Oasisa, a u izvedbi HRT-ovih glazbenika i mladog riječkog pjevača, kao i o Toljinim stand up solažama pričat će se još dugo po završetku OFF-a, no oni na šibensku publiku neće trošiti puno mjesta u sjećanjima.

Program OFF festivala nastavlja se večeras nastupom Kristijana Terzića  i benda, uz gostovanje poznatog šibenskog violiniste, Marka Ramljaka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X