Jesse Hughes iz Eagles of Death Metal degutantno izvrijeđao američke prosvjednike protiv oružja

Frontmen američkog benda Eagles of Death Metal prosvjednike je u bijesu na Instagramu nazvao ‘zlostavljačima mrtvih’, ali ni tu se nije zaustavio.

Eagles of Death Metal (Foto: Roberto Pavić)

Stotine tisuće prosvjednika okupilo se prije dana u glavnom američkom gradu Washingtonu u sklopu prosvjeda “March for Our Lives”.

Bio je to jedan od najvećih u Washingtonu još od vremena rata u Vijetnamu, a kao govornici su se skupu, između ostalih, obraćali preživjeli iz napada u Parklandu u Floridi, odakle je krenuo novi poticaj za reformu naoružavanja u SAD-u. Govornici su uključivali mlade žrtve nasilja vatrenim oružjem iz Amerike. Pjevalo se, plesalo, i tražilo od generacije svojih roditelja da budu učinkoviti u uklanjanju vatrenog oružja iz društva.

No jedan roker se podužim statusima na Instagramu upravo okomio na ovaj skup i sve koji su u njemu sudjelovali. Jesse Hughes, frontmen Eagles of Death Metal ponovio je svoj stav kako kontroliranje naoružavanja građana u Francuskoj nije dovelo do sprječavanja terorističkog napada 2015. godine u pariškom klubu Bataclan u trenutku nastupa njegove grupe, pri tom ‘časteći’ učesnike “March for Our Lives” prosvjeda epitetom “zlostavljači mrtvih”. Naravno da nije prije toga ni pogledao statističke podatke po kojima Francuska ima 15 puta manju stopu smrtnosti uzrokovane vatrenim oružjem, kako je 2016. ustvrdio i New York Times. Taj post je popraćen grafičkim prikazom na kojem se odustajanje od naoružavanja izjednačava s odsijecanjem vlastitog penisa da se zaustavi silovanje.

Hughes je u svom postu teško optužio preživjele iz masakra u Parklandu “da pucaju u preživjele na račun 16 ubijenih kolega iz razreda”. Također je podijelio fotošopiranu sliku studentske prosvjednice Emme González, koju su kreirali američki desničari, na kojoj je poderala Ustav, kako izvještava The Guardian. Odgovarajući na kritike u nedjelju navečer, Hughes je izjavio da će otvoriti zasebnu stranicu na Instagramu za podjelu svojih političkih stavova.

Hughes je uz to sliku Emme González opisao riječima: “Evo …… strašno lice izdaje … … preživjela je ništa … ljubavnica izdaje … … uživaj u svom malom trenutku … … koji se završava … #stupidity #hatersofliberty”. Prema Guardianu, on je također podijelio na Instagramu post ilustriran bocom pilula s oznakom “Teško za progutati”. Svaka od tri tablete nosila je poruku: “Naši pištolji ne idu nikamo”, “Postoje samo dva spola” i “Donald Trump će biti vaš predsjednik još sedam godina.” U naslovu, Hughes je tvrdio da će prijaviti bilo kakve prijetnje “moronskih dingdong glava gubitnika” i da će ih proslijediti FBI-u.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X