Jimmy Page: Led Zeppelin su bili spremni za turneju 2007. koja se nažalost nikad nije dogodila

‘Došli smo do točke kad smo znali da smo spremni za turneju’, izjavio je gitarist grupe.

Led Zeppelin ‘Celebration Day’

Led Zeppelin prvotno je planirao cijelu turneju nakon ponovnog okupljanja za jednokratni show 2007. godine, otkrio je gitarist Jimmy Page.

Ikone rocka – Page, Robert Plant i John Paul Jones – udružili su snage s Jasonom Bonhamom, sinom pokojnog bubnjara Johna, za jednokratni koncert u londonskom The O2 prije 13 godina, kao dio počasti za Ahmeta Erteguna, pokojnog predsjednika Atlantic Recordsa.

Page je sada otkrio da je prvotno planirano više datuma uživo, ali se nikada nisu ostvarili.

Opisujući probe s Jonesom i Bonhamom, rekao je Classic Rocku: “Dotad smo se na probama jako zabavljali, jer uglavnom smo bili nas troje. Tu bi svirali Jason (Bonham), John Paul Jones i ja, tako da se Jason osjećao stvarno dijelom benda, za razliku od toga da je tu jer je Johnov sin. Tu je jer je vraški dobar bubnjar i ispravno je da sjedi na tom mjestu. Ali to je morao doznati.”

Dodao je: „I da, puno je proba bilo. Spremni  smo za to. Rečeno je da će biti turneje. Nije unijet nijedan datum, ali očito smo se izbrusili do te mjere da smo bili spremni. ”

No nakon što se datumi nisu uspjeli ostvariti, Page je čvrsto odlučio sporvesti ideju o ponovnom okupljanju.

„Ali od tada do danas nije bilo rasprave o bilo kojoj turneji – niti će biti. Pa izvolite. To je samo jedna od onih čudnih, neobičnih stvari u svijetu Led Zeppelina, zaista, drugi dio fenomena Led Zeppelina “, rekao je.

Page je dodao da je prvotno želio nastupiti dvije noći kako bi izbrisao sjećanja na njihova prethodna zlosretna okupljanja u Live Aidu 1985. godine i na koncertu za proslavu 40. godišnjice Atlantic Recordsa – kad se zavadio s Plantom malo prije izvođenje – 1988. godine.

“Ideja je bila da napravimo polusatni set. Ali rekao sam, ne vježbam za polusatni set! Imamo Live Aid … i Atlantic 40. “, rekao je i dodao: “Druga noć bila bi stvarno, jako dobra.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X