Umro je Gordon Haskell, bivši pjevač i basist grupe King Crimson

Gordon Haskell umro je u 75. godini.

Gordon Haskell (Izvor: King Crimson / Facebook)

Vijest o smrti Gordona Haskella potvrđena je preko društvenih mreža 18. listopada. Uzroci smrti nisu navedeni.

Haskell je započeo svoju glazbenu karijeru krajem 60-ih, svirajući bas u psihodeličnom pop sastavu The Fleur de Lys, prije nego što je postao sesijski glazbenik za Atlantic Records. U to je vrijeme povremeno svirao i bas za tinejdžerski bend svog školskog prijatelja Roberta Frippa, League of Gentlemen, prije nego što je Fripp osnovao King Crimson.

Godine 1970. Fripp je zamolio Haskella da se priključi s King Crimsonu nakon odlaska izvornog vokala benda Grega Lakea. Haskell se složio. Njegove bas linije i vokali snimljeni su na “Cadence and Cascade” s albuma “In the Wake of Poisedon”, kao i na narednoj trećoj ploči “Lizard”. Međutim, kreativne razlike rezultirale su brzim završetkom Haskellovog angažmana u King Crimsonu.

Unatoč tome, bend mu je odao počast na svojoj službenoj Facebook stranici nakon objave o smrti.

“Njegovo vrijeme u KC-u nije bilo osobito sretan dio njegove duge karijere, ali njegov rad na filmu” The Wake Of Poseidon “, a posebno, “Lizard” je jako cijenjen u Crimson zajednici”, stoji u priopćenju.

Gordon Haskell’s Facebook page is reporting that Gordon has died. His time in KC wasn’t a particularly happy part of his…

Objavljuje King CrimsonNedjelja, 18. listopada 2020.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X