Joe Strummer dobio svoj trg u španjolskom gradu Granadi

Nakon online peticije u španjolskom gradu Grandi, jedan trg nosit će ime Joea Strummera.

Joe Strummer (Foto: Wikipedia)

Jedna od najvećih ikona punka napustila je ovaj svijet prije više od deset godina, no ono što je ostavio živjet će dokle bude ovog našeg svijeta i vijeka. Dokazuje to i agilnost španjolskih poklonika koji su putem Facebook peticije gradskim ocima Ganade dali do znanje što im je činiti, a ovi su to i odlučili napraviti ovog tjedna. Budući trg će se zvati Plaza Joe Strummer, a za Guardian je gradska glasnogovornica María José Anguita izjavila: „Trg je odabran, a gradski komitet je izglasao naziv priklonivši se peticiji građana.“

Strummer koji spominje Granadu i pjesmi „Spanish Bombs“ The Clasha po prvi put je posjetio grad 1983. godine nakon što je zajedno sa Simononom istjerao gitaristu Micka Jonesa iz benda. U Granadi je vrijeme provodio u produciranju albuma za španjolski bend 091, a njegov članove je poznavao još iz Londona gdje su zajedno živjeli u skvotu. Strummer je u snimanje tog albuma uložio vlastiti novac, a s bendom se posebno zbližio zahvaljujući svojoj španjolskoj djevojci Palomi Romero iz grupe The Slits.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X