Johnny Marr se otvorio o raspadu The Smithsa

Gitarist The Smithsa bend je napustio u srpnju 1987. i nakratko ga je zamijenio bivši gitarist Easterhousea, Ivor Perry, koji se nije složio s Morrisseyem. Bend se službeno raspao u rujnu iste godine, nakon izlaska četvrtog studijskog albuma ‘Strangeways, Here We Come’.

Johnny Marr (Foto: Wikipedia)
Johnny Marr (Foto: Wikipedia)

U najnovijem razgovoru za The Guardian Johnny Marr je iskreno progovorio o razlazu, okrivivši za njega pritisak koji je imao zbog očekivanja da upravo on menadžerira bend, nakon niza otpuštenih profesionalnih rock menadžera.

“To je uništilo bend. Do današnjeg dana nisam upoznao nikoga tko misli da bi veliki rock bend mogao menadžerirati 23-godišnji gitarist”, rekao je Marr, priznavši kako se prihvatio toga zadatka jer su bili bend kojeg nije bilo lako menadžerirati.

“Kad god bismo otpuštali kojeg menadžera, uvijek sam se ja morao time pozabaviti. Kad smo došli pred kraj vijeka benda, moj mi je partner rekao da ne želi raditi više s tadašnjim menadžerom i da želi da se stvari vrate na staro. Nisam bio spreman za to i bend je postao neodrživ, nismo više imali kamo”, prisjetio se Marr.

Na pitanje je li bio prisiljen otići iz benda, Marr je odgovorio potvrdno, otkrivši da je osjećao kao da ga se testira pa je njegova uloga u bendu postala neodrživa, kao u svakom prekidu veze.

Morrissey je nedavno izjavio kako reunion The Smithsa s Johnnyjem Marrom više ne bi imao smisla.

Marr je također izjavio kako sviranje s The Smiths nije vrhunac njegove karijere. Nakon raspada The Smiths, Marr je svirao u mnogim bendovima, poput Electronic, The The, The Cribs i Modest Mouse, a na pitanje u kojem je bendu najviše volio svirati, gitarist je bez razmišljanja izjavio – Modest Mouse, američki bend u kojemu je svirao od 2006. do 2009. godine.

“Ljudi mi ne vjeruju kad to kažem. Jako volim Modest Mouse jer je kemija između tih dečki u bendu iskreno bratska. Oni su veliki američki bend, a ja sam jako želio biti u velikom američkom bendu”, rekao je Marr kojemu 3. studenog izlazi autobiografija “Set The Boy Free”.

Morrisseyeva je autobigrafija iz 2013. bila najprodavanija te godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X