Josipa Lisac objavila singl ‘Daleko’

Josipa Lisac predstavila je novi spot za singl ‘Daleko’. Brojna publika s nestrpljenjem je očekivala novu pjesmu ove izuzetne glazbene umjetnice koja već pedeset i tri godine osvaja istančanim glazbenim, ali i modnim ukusom.

Josipa Lisac (Foto: promo)

Spot je snimljen u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt čiji napukli zidovi svjedoče o jačini potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. Redatelj spota je Marko Zeljković Zelja s kojim se Josipa upoznala na snimanju svog prvog Blu-raya “Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ”. U spotu se osim kadrova uništenog Muzeja za umjetnost i obrt, u čijem je prostoru Josipa održala dva koncerta sredinom 90-ih, pojavljuju i kadrovi zagađene prirode i njen žestoki odgovor kroz različite vremenske nepogode i prirodne katastrofe.

Stihove za pjesmu “Daleko” napisala je Željka Veverec koja je uz Tonija Starešinića i koautorica glazbe. Zanimljivo je da je u aranžmanu ove pjesme uz Starešinića sudjelovala i Josipa Lisac. Pjesma Daleko, nastavak je njihove suradnje koja je započela 2017. godine kada je Josipa vokalno briljirala u pjesmi “Tebi putujem” uz Chui za što su uostalom dobili i Porin za najbolju vokalnu suradnju. Nedugo zatim Toni Starešinić postaje i član njenog pratećeg benda sastavljenog od iznimnih glazbenika.

Iako je ove godine, poput mnogih kolega, zbog pandemije morala odgoditi unaprijed dogovorene koncerte, Josipa Lisac iskoristila je vrijeme za snimanje novih pjesama i njihovu promociju, a godinu će pamtiti i po dobivenom Porinu za životno djelo.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X