Jules Maxwell iz Dead Can Dance potpisuje album u PDV-u

Promocija albuma ‘Cycles’.

Jules Maxwell

Prije rasprodanog koncerta Dead Can Dancea, klavijaturist Jules Maxwell u utorak, 10.5., dolazi u PDV prodavaonicu ploča na druženje s fanovima i promociju albuma “Cycles”.

Jules Maxwell irski je multiinstrumentalist i tekstopisac, član kultnih Dead Can Dancea u kojima svira klavijature. U svibnju 2021., s Lisom Gerrard, objavljuje hvaljeni album “Burn”, a s Lisom također sudjeluje u projektu Le Mystére des Voix Bulgares za koji je napisao 4 pjesme, a imali smo ih prilike čuti 2019. na njihovom zagrebačkom nastupu u galeriji Lauba.

Nevjerojatno kreativan i svestran, Jules, između ostalog, surađuje s plesnom skupinom Charlotte Vincent, glazbenikom Dukeom Specialom, umjetnikom Markom Stororom, a za Shakespeare’s Globe kazalište radi produkciju predstave “Mletački trgovac“ u kojoj je glavnu ulogu imao Jonathan Pryce.

Navedeni projekti su samo malobrojne suradnje koje je do sada ostvario, u karijeri je objavio 5 samostalnih studijskih izdanja, a prije mjesec dana, u ožujku 2022. objavljuje album “Cycles“ na berlinskom labelu Ghost Palace. “Cycles” je atmosferičan album meditativne instrumentalne glazbe, uglavnom mirne i nježne naravi, ali na trenutke duboko kompleksan i dramatičan. Tajna Maxwellove glazbe je u tome što njezina jednostavnost omogućuje slušatelju da je dublje promišlja i na taj način otkrije svijet detalja i složenosti.

Promocija albuma “Cycles” održat će se u utorak, 10.5., u 13:00 sati u PDV prodavaonici ploča, na prvom katu Pločnika, na kojoj će Jules Maxwell potpisivati album i družiti se s fanovima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X