Justin Bieber na naslovnici = pad prodaje

Urednici slabi na Justina Biebera, njegov izbor za naslovnicu svog magazina platili su slabom prodajom tih izdanja.

Justin Bieber na naslovnici Rolling Stonea, ožujak 2011.

Kako to biva na kraju svake godine, podvlači se crta, statistika je u tom trenutku najbolji prijatelj bilo da se želi prikazati hladnu realnost ili ružičastu sliku o proteklom razdoblju.

Podatak koji se teško može frizirati je kako su s Justinom Bieberom u Vanity Fairu zabiberili sam sebi.  Bieberova naslovnica u veljači prodala je ovaj magazin pop kulture u 245,800 kopija što je treća najgora prodaja od 1992. odnosno od kada je glavni urednik Graydon Carter. Bieber na naslovnici nije odbio samo čitatelje ovog super popularnog magazina za pop kulturu, modu i aktualnosti, u ožujku je svojim likom ukrasio naslovnicu Rolling Stonea, kultnog glazbeno-političkog tjednika i prodao ga u 5 posto manjoj nakladi od uobičajenog tjednog prosjeka koji Rolling Stone ostvaruje na tržištu. Bieberovo pojavljivanje na naslovnic Teen Voguea i magazina People godinu ranije također je bilo neslavno s podbačajem od 10 posto za Vogue i čak 25 posto za People.

Kada je riječ o prodaji časopisa u Americi, informacije koje podastire WWD (Women’s Wear Daily) mogu se tumačiti kao samopromocija i promocija najuspješnihih brendova izdavaštva pod zajedničkim krovom Conde Nast grupacije obzirom da je WWD kao dio Fairchild Fashion Media u vlasništvu iste. Naglasiti neki svoj nedostatak kako bi se kasnije pohvalio dobra je praksa PR-a tj. glasnogovorničke struke.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X