Kamala Khan – Marvelov filmski univerzum dobija i prvu muslimansku superjunakinju

Ms. Marvel, odnosno Kamala Khan, Marvelova prva muslimanska superjunakinja, na putu je da se pridruži Marvelovom filmskom svijetu.

Kamala Khan aka Ms. Marvel (izvor: Wikipedia)

Karakter je nov, naravno, osmišljen 2013., a njezine moći omogućuju joj transformaciju tijela. Ona je predano pratila karijeru Kapetana Marvela i jednom, kada je otkrila svoje moći, odlučila se za kodno ime Ms. Marvel.

Njezina obitelj dolazi iz Pakistana, njen je brat vrlo konzervativan dok joj je majka u stanju konstantne paranoje oko njene potencijalne trudnoće i čitavo ju vrijeme opominje da se dečkima ne približava previše. Njezin otac također ju pritišće i tjera na studij gdje bi, po njegovim željama, postala liječnica.

Karakter Ms. Marvel stvorili su, zajedničkim snagama, G. Willow Wilson i Ian Herring.

“Za mene je bilo važno prikazati Kamalu kao nekoga tko se bori sa svojom vjerom”, izjavio je Wilson za The Times u vrijeme Kamalinog stripovskog debija. “Riječ je o univerzalnom iskustvu svih američkih tinejdžera koji se osjećaju izolirani i koji, kroz činjenicu da su Amerikanci muslimanske vjeroispovjesti, pokušavaju shvatiti što ustvari jesu.”

Nakon stripovskog uspjeha Marvelov predsjednik Kevin Feige priznao je BBC-u: “Ms. Marvel…muslimanska junakinja koja je inspirirana Kapetanom Marvelom defintivno se razvija za film.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X