Kamala Khan – Marvelov filmski univerzum dobija i prvu muslimansku superjunakinju

Ms. Marvel, odnosno Kamala Khan, Marvelova prva muslimanska superjunakinja, na putu je da se pridruži Marvelovom filmskom svijetu.

  • 6
    Shares
Kamala Khan aka Ms. Marvel (izvor: Wikipedia)

Karakter je nov, naravno, osmišljen 2013., a njezine moći omogućuju joj transformaciju tijela. Ona je predano pratila karijeru Kapetana Marvela i jednom, kada je otkrila svoje moći, odlučila se za kodno ime Ms. Marvel.

Njezina obitelj dolazi iz Pakistana, njen je brat vrlo konzervativan dok joj je majka u stanju konstantne paranoje oko njene potencijalne trudnoće i čitavo ju vrijeme opominje da se dečkima ne približava previše. Njezin otac također ju pritišće i tjera na studij gdje bi, po njegovim željama, postala liječnica.

Karakter Ms. Marvel stvorili su, zajedničkim snagama, G. Willow Wilson i Ian Herring.

“Za mene je bilo važno prikazati Kamalu kao nekoga tko se bori sa svojom vjerom”, izjavio je Wilson za The Times u vrijeme Kamalinog stripovskog debija. “Riječ je o univerzalnom iskustvu svih američkih tinejdžera koji se osjećaju izolirani i koji, kroz činjenicu da su Amerikanci muslimanske vjeroispovjesti, pokušavaju shvatiti što ustvari jesu.”

Nakon stripovskog uspjeha Marvelov predsjednik Kevin Feige priznao je BBC-u: “Ms. Marvel…muslimanska junakinja koja je inspirirana Kapetanom Marvelom defintivno se razvija za film.”

  • 6
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh