Kandžija: Ja sam skroman tip, Gucci papuče i privatni avioni

Ususret nastupu na Zagreb Beer Festu, ovog petka, 18. svibnja, razgovarali smo s Kandžijom koji nam je priznao da uskoro stiže i njegovo novo studijsko izdanje, ‘Beton’ i da ga javnost može očekivati već za desetak dana.

Kandžija (Foto: Dino Sertović / Universal Music)

Nedavno su Kandžija i Gole žene proslavili 10 godina postojanja? Što se promijenilo u tih 10 godina, koliko je Kandžija drugačiji čovjek?

Kandžija: Naravno, bilo bi malo čudno da sam isti kao prije.

Kako se i koliko zarađuje od hip hopa u Hrvatskoj?

Kandžija: To je kao da ženu pitaš za godine. Jel ovo za porezni portal? Ako radiš puno onda možeš zaraditi kao i u svakoj struci, ne znam. A i ja sam skroman tip, Gucci papuče, privatni avioni.

Koliko pratiš ostale na ovoj domaćoj hip hop sceni? Ima li netko tko ti se posebno dopada?

Kandžija: Popratim skoro sve na kraju kad stignem, volim mjuzu. Sad konacno ima raznovrsnijih stvari, malo ih je i dalje ali bar nesto. KUKU$ – ove “Medalje” i “Šinteri” su mi super stvari. Pendrek je dobar. Spinoza je mladić koji mi gostuje na albumu i dobar je i grize, mislim da ćete ga primijetiti uskoro.

Kako komentiraš ovu veliku popularnost hip-hopa u zemlji nakon nastupa Tram 11 u Domu sportova, gdje svoje koncerte najesen najavljuju i Kranšvester i Bolesna braća?

Kandžija: Super, to je dobro za sve.

Što misliš o trapu kao hip hop fenomenu koji je žanr, praktički, izvrnuo naglavačke?

Kandžija: Sviđa mi se sto su došli novi klinci i uzdrmali malo bar, mi smo jako mala zemlja i scena i praktički to uzdrmavanje su napravili 2, 3 benda.  Treba ih biti još više.

Kako je svirati u Irskoj za iseljeništvo, je li Irska zemlja obećana?

Kandžija: Isto kao svirati i ovdje. Irska je za posao odlična nema tu neke romantike.

Negdje sam pročitao da si izjavio da je ‘alternativna estrada ista kurva k’o i ova druga’. Možeš li pojasniti taj zaključak?

Kandžija: Sori, ali nisam to izjavio. Ali u svakom poslu su slične stvari i procesi tako da slažem se da osim nijansa nema neke razlike.

Do 2015. aktivno si izbacivao izdanja (album s Golim ženama, Dvojezična ploča), sada svjedočimo nekom zatišju. Je li to zatišje pred buru i planiraš li uskoro izbaciti nešto novo?

Kandžija: Planiram da. Čuti ćete uskoro. Album se zove ‘Beton’ i ide van kroz desetak dana. I to nije sve.

Evo, Vojko V je izbacio pjesmu i spot s Huljićem, ti si ugostio Gorana Bareta na ‘Nema labavo’, je li došlo vrijeme da Kandžija primi i nekog s ‘ove druge estrade’?

Kandžija: Nisam zvao Bareta zato jer je kao poznati gost pa da radim PR oko njega, nego mi je trebao točno za tu pjesmu, iskreno. Ako na pjesmu netko sjeda, onda ću ga i zvati, s estrade ili ne. Meni je svejedno da li si poznat ili nepoznat, ovakav ili onakav, gledam samo pjesmu.

Kakvi su Kandžijini planovi za ljeto? Što nakon BeerFesta, gdje te možemo vidjeti, dolaziš li, kao svi, na more, u Dalmaciju?

Kandžija: Ne znam još ništa iskreno, sviramo nešto i na moru ali trenutačno sam i previše koncentriran da dovršim album.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X