Kantautor Ichabod objavio videospot za singl ‘Bad Blood’

Mladi hrvatski kantautor Ichabod objavio videospot za svoj treći singl ‘Bad Blood’ sa nadolazećeg albuma prvijenca.

  • 11
    Shares
Ichabod – Bad Blood

Videospot odaje počast vrsnom klasiku engleske kinematografije ‘The Loneliness of the Long Distance Runner’, proslavljenog redatelja Tonyja Richardsona, a za stvaranje istog zaslužni su Pavle Kocanjer i Zoran Stojaković Sox, dok je snimatelj Marko Kekić.

Ichabod je mladi kantautor na hrvatskoj nezavisnoj glazbenoj sceni koji već duže vrijeme gravitira između margine i očiju javnosti. S obzirom na količinu materijala koje je izdao od prošle godine do danas, može se zaključiti da u posljednje vrijeme ipak teži ka potonjem. Kritičari njegov zvuk opisuju kao melodični rock zvuk, s ponešto americana utjecaja, beatlesovskih vokala i brit-pop aranžmana. Sredinom 2018. godine započeo je suradnju sa Zoranom Stojakovićem Soxom, veteranom karlovačke alternativne scene, predvodnikom bendova Vivian Girls i Miki i Srebrni Miševi te osnivačem nezavisne etikete Tiger Migraine Records u čijem studiu nastaju Ichabodove pjesme.

Teme njegovih pjesama su gotovo uvijek introspektivne, intimne, melankolične, napisane na pragu punoljetnosti i u razdoblju koje je uslijedilo kratko nakon. Iza sebe ima dva singla We Could’ve Had a Better Time i Never Alone, s kojima se predstavio 2018. na festivalima Indirekt i Novi Val u Umagu i Budvi, Indirekt Showcase festivalu u Beogradu te na Začaranoj Močvari u Zagrebu.

  • 11
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X