Kantautor RJ Hoodooleen otkrio i drugi singl i spot s nadolazećeg live albuma

Robert James Hudulin snimio je album u Rafinerijskom domu u Sisku, dvorani koja je uspjela preživjeti potres i zadržati osmijehe i glazbu koji su odzvanjali njom.

RJ Hoodooleen (Foto: Toni Mijač)

RJ Hoodooleen je sam s klavirom, svira ogoljene verzije svojih pjesama i daje publici čistu emociju, ali i pokazuje svoju jedinstvenu ljubav prema glazbi. Iako je odrastao na Korčuli, u Sisku je pronašao svoju ljubav, dok u Petrinji trenutno radi. Ova dva grada stradala su u potresu, no Rafinerijski dom u Sisku je uspio ostati čitav. Na tom mjestu Hoodooleen je snimio materijal dug sat i dvadeset minuta koji je nedavno najavila pjesma „Sometimes“, a tjedan dana kasnije objavljuje i „Pretentious Blues“. Svakog tjedna će objaviti po jedan singl i spot da bi potom otkrio i cijeli album.

„Pjesma “Pretentious Blues” nalazi se na drugom albumu mojeg nekadašnjeg benda Rolin Humes, a sam naziv aludira kako ovo nije tipična blues stvar jer bi blues trebao biti jednostavan i s malo akorda“, rekao je Hoodooleen i dodao da nije htio objaviti album s pjesmama u obliku u kojem su objavljene kao singlovi, nego se ipak odlučio na live varijantu: „Kako uživo sve pjesme prođu neku transformaciju – od malenih promjena do velikih zahvata – učinilo mi se da bi to moglo biti interesantnije publici.“

Četiri videa/singla bit će spojeni u album „Live and Alone“. Miks i master potpisuje stalni suradnik Filip Vidović iz Matterhorn Musica, iza video materijala stoji Toni Mijač, snimatelj i montažer, dok je Vjekoslav Palinić postavio rasvjetu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X