Kawasaki 3P na Ljeto u MSU – Sjajno otvaranje ljetne sezone

Kawasaki 3P na najbolji je zamisliv način u petak otvorio program drugog Ljeta u Muzeju suvremene umjetnosti.

Kawasaki 3P u MSU (Foto: Izidor Tačković)

Prošlim koncertom Tripovci su dočekali proljeće, a sada su evo otvorili i ljetnu sezonu u Novom Zagrebu. Najavljujući K3P, voditelj programa Ljeta u MSU, Branko Kostelnik, rekao je kako je riječ o jednom od trenutno najboljih domaćih rock bendova. Svojom svirkom Trip je još jednom dokazao da nisu tek jedan od najboljih, već da među rock bendovima u ovom trenutku doista nemaju konkurenciju. Hladno pivo novim je albumom nastavilo grebati po srednjostrujaškoj površini, a Kawasaki 3P je prčkajući po “sinino” sa “Goli zbog pasa” lako preuzeo krunu, te nastavio to jasno koncertno potvrđivati. Ako je prvi ovogodišnji nastup u Malom pogonu Tvornice patio zbog tehničkih problema, a onaj u Velikom pogonu zbog prevelike gužve, sinoć je na terasi Muzeja suvremene umjetnosti je sve sjelo na svoje mjesto. Odličan zvuk, ugodna atmosfera zbog otvorenosti prostora, bend u top formi – mjesta za prigovore doista nije bilo.

Bend je ovoga puta otvorio s “Lovcem”, a uslijedila je “Malo vas je”, koja možda nije imala onako nabrijavajući efekt na publiku kao u Tvornici, ali ipak je sinoć koncert bio drugačijega tipa. Valja napomenuti kako su baš sve pjesme sa novoga albuma koncertni favoriti, a to se, čini se, posebno odnosi na upravo objavljeni singl “Kristin” i sada već legendarnu “Sjekirom u glavu” bez koje će ijedan sljedeći nastup biti jednostavno nezamisliv. Stari hitovi kao što su “MupovSKA”, “Niskarastaman”, “Ni da ni ne” i “Puta Madre” standardno će svaki put rasplesati publiku, no sada to s lakoćom čine i show Igora Pavlice na “Šatro”, himnična “Loš, zao” ili moćni “Veiki dispečer.” A ne smijemo zaboraviti ni partizanski napjev “Bella Ciao” pretvoren u obiteljsku gastro-dramu “Patliđan”, koja je sinoć svakako bila jedan od vrhunaca koncerta.

Ljeto u MSU prošle se godine pojavilo u obliku izrazito ugodnog festivala na krovu muzeja koji je doveo kvalitetan koncertni program na drugu obalu Save pod zvjetdano nebo, a sudeći prema ovogodišnjem popisu izvođača te po sinoćnjem koncertu otvorenja, ove godine može biti samo još bolje. Prostranost platoa muzeja velik je plus, a određena buffer zona između šanka i pozornice odlično je postignuta postavljanjem velikih strunjača na kojima se umorniji iz publike mogu izvaliti i uživati u koncertu van gužve. Sinoć je postignuta određena konfuzija na ulazu zbog više programa koji su se istovremeno održavali na raznim razinama muzeja, ali te stvari će se sigurno uhodati. Večeras se program Ljeta u MSU nastavlja koncertom Majki.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X