Kawasaki 3p u Zagrebu – uspješno otvorena obnovljena Tvornica

Za otvorenje koncertne sezone ekipa iz Tvornice odabrala je provjereni domaći ska-punk bend Kawasaki 3p koji je suverenom svirkom stvorio odličnu atmosferu u potpuno ispunjenom klubu.

Kawasaki 3p u Tvornici (Foto: Tomislav Sporiš)

U subotu je jedan ciklus je završio, dok je drugi započeo. Naime, dečki iz Kawasakija su najavili da im je ovo zadnji nastup prije snimanja novog albuma, dok je Tvornica započela s radom u potpuno novom ruhu.

Već u proljeće odrađen je dobar dio radova u klubu koji je zapao u krizu i trebala mu je drastična promjena kako bi opstao i uspješno nastavio s radom. Tada su obnovljeni šankovi, wc-i, a otvoren je Mali pogon (dvorana za manje koncerte, kapaciteta 300 posjetitelja), dok je tijekom ljeta u fokusu bila velika dvorana koja je dobila novu ventilaciju, razglas i VIP prostor. Također je otvorena i Kantina, gdje se po pristojnim cijenama može pojesti pizza, hot dog ili sendvič. Ali najvažnije od svega je uspostavljanje novog rukovodstva kluba, koje je krenulo žestoko i s jasno postavljenim ciljevima pa je tako za jesen već najavljeno dvadesetak koncerta, u svim pogonima Tvornice.

Program se ove subotnje kasnoljetne večeri počeo odvijati poprilično kasno (oko deset i petnaest) i to nastupom ženske punk-rock grupe Vibrator u rikverc iz Pančeva (Srbija). Simpatična četvorka predvođena razgovorljivom i komunikativnom pjevačicom Snežanom odsvirala je uglavnom žestoki set stvari koje su koliko naslonjene na punk uzore koji se spominju u press materijalu, toliko i na srpsku gitarsku rock školu. Njihov je nastup potrajao gotovo sat vremena, što je ipak možda malo previše za nastup predgrupe, pogotovo uzevši u obzir kasni početak događanja.

Nešto prije ponoći ukazuju nam se pioniri zajebantskog zagrebačkog ska-punka koji kreću žestokim jam uvodom u pjesmu „Riba“, nakon koje je uslijedio „Medo“, pa jedna od pjesama koje rijetko sviraju – „Sjekirom u glavu“. U prvom dijelu seta su uglavnom bile zastupljene manje razvikane pjesme s izuzetkom „Kak’ si? – Pa tak“ i premijere nove pjesme „Suđuk“, koja se logično nastavlja na zadnji hvaljeni i nagrađivani album iz 2009. – „Idu bugari“.

Na otprilike pola nastupa, u goste im su im stigli trubači Zvučni zid, koji su s Tomfom na vokalu i publikom koja je pjevala iz petnih žila, vrhunski izveli jedan od najvećih hitova – „Puta Madre“, nakon koje atmosfera do kraja koncerta nije splasnula. Standardno dobro prihvaćene i ovaj puta su bile „Niskarastaman“ i „Mate Parlov“, dok je najveće ludilo izazvala „Ni da ni ne“, a nakon nje slično je pri kraju službenog dijela prošla legendarna pjesma s Dore – „Antonija“. Završili su s „Ringišpilom“, da bi uslijedio primjereni poziv na bis s malo vas je, malo vas je…  Uslijedili su „Anđelko“, „Patliđan“ i „Snifa sam glu“ da bi sve završilo nakon sat i pol u moćnoj i bučnoj izvedbi „Puta Madre“, ovaj puta u klasičnoj verziji plus trubači.

Iako su Tomfa i Demirel ovih dana puno pričali o izvjesnom zamoru od sviranja repertoara sačinjenog od stvari sa samo dva albuma već dvije godine i kako su željni snimanja novog albuma, to nije utjecalo na ovaj nastup koji je bio energičan i zabavan, a to je ono što Kawasaki 3p želi pružiti i što rade jako dobro.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X