Kazan objavio video spot za pjesmu ‘Ravno polje’

Singl je ujedno i najava debitantskog albuma ‘Ružo’.

  • 8
    Shares
Kazan (Foto: promo)

Režiju video spota “Ravno polje” grupe Kazan potpisuje Doringo, kolega glazbenik te osebujan fotograf i filmaš. Ovom pjesmom i videom ekipa iz Kazana najavljuje skori izlazak svojeg albuma prvijenca.

Album nosi naziv “Ružo” i može se izvršiti prednarudžba na Bandcamp stranice benda, a izlazi pod okriljem Geenger Recordsa. Sniman je u studiju Svena Pavlovića, Sunday Studios u Svetoj Nedelji, čija je topla akustika zaokružila Kazanov melankolični, zemljani, masni zvuk i pokretni groove.

Kazan je world music bend iz Zagreba koji tradicijsku muziku ovog dijela Balkana interpretira po svom guštu i ćeifu. Pritom nastoje osvježiti taj materijal, stare pjesme ogrnuti novim zvukom koji odražava individualne estetike članova benda kao i njihovu naklonjenost različitim žanrovima. Članovi Kazana dugo su aktivni na hrvatskoj glazbenoj sceni, te su sudjelovali i sudjeluju u radu bendova kao što su Afion, Mimika Orchestra, Sane, Kololira, Vibrica… To su Dunja Bahtijarević (glas), Tatjana Bijelić (flauta), Lucija Stanojević (violina), Danijel Maoduš (gitare), Zvonimir Mikulandra (gitara), Sebastian Jurić (bas gitara) i Marko Šturman (udaraljke).

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X