Kevin Spacey će glumiti Franju Tuđmana u filmu Jakova Sedlara

Holivudski ‘bad boy’ sletio je u četvrtak u Zagreb gdje ga je dočekao hrvatski redatelj poznat po krivotvorenju činjenica u dokumentarnom filmu.

Kevin Spacey (Foto: Wikipedia)

Dvostruki oskarovac Kevin Spacey glumit će Franju Tuđmana u prvom igranom biografskom filmu o hrvatskom predsjedniku koji će režirati Jakov Sedlar, piše Nacional.

Film je dosad tri puta odbijen za financiranje od strane HAVC-a.

Kevin Spacey pak nema posla u Hollywoodu otkad je optužen za seksualna napastovanje između 2017. i 2019. godine. Jedan slučaj je okončan smrću osobe koja ga je optužila, a drugi je odbačen. U glumački posao vratio se prošle godine na europskom kontinentu u talijanskom filmu „The Man Who Drew God“ redatelja Franca Nera, koji je prijatelj sa Sedlarom.

Jakov Sedlar je pak poznat po krivotvorenju činjenica u svom  kontroverznom dokumentarnom filmu “Jasenovac – istina” u kojem revizionira Holokaust i ustaški pokolj u NDH. Naime, krivotvorio je naslov “Mnoge leševe iz Jasenovca Sava je donijela do Zagreba“ s nepostojeće naslovnice Vjesnika iz nepoznatog dana u svibnju 1945. godine, iz kojeg proizlazi da je rijeka Sava tekla uzvodno, što bi stoga moglo značiti da pokolj nepoćudnih nacionalnih, rasnih, vjerskih i političkih manjina u logoru smrti u Jasenovcu nikako nije mogao postojati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X