Ki Klop objavili prvijenac ‘Otopljeni disko’

Ki Klop su Luka Žigolić, Jakov Ramničer i Laura Tandarić.

Ki Klop (foto: Promo)

Atraktivni disko pop trio kroz dvanaest pjesama predstavlja konceptualnu disko odiseju, novu estetiku te urbani i mračni elektro disko zvuk. Izdanje potpisuju JeboTon i Mudri Brk.

Ki Klop su Luka Žigolić, Jakov Ramničer i Laura Tandarić, a javnosti su se predstavili u kolovozu 2023. godine EP-jem „U dućanu ćilima” kojim su prezentirali moderni indie pop s primjesama soft rocka i elektro diska. Singlovima „Duh u ormaru”, „Amsterdam” i „S prozora” te prvim samostalnim koncertom u punom klubu Močvara najavili su sonički preokret i svoju umjetničku viziju, a prvijenac „Otopljeni disko” fizičko je utjelovljenje tog zagrebačkog disko pop mutanta. Jakov Ramničer i Luka Žigolić autori su glazbe i tekstova svih pjesama, miks su napravili zajedno s Dominikom Kisićem, a Filip Motovunski (FM Mastering) potpisuje master albuma.

Kroz dvanaest singlova Ki Klop slušatelje vodi na glazbeno putovanje, polako i sigurno uvlači ga u svoju klupsku elektro-disko odiseju s mračnim twistom u kojoj on sam postaje novo mitsko biće, Ki Klop ili disko frankenstein izgubljen u dimu i glazbi. „Otopljeni disko” bit će savršeni soundtrack za vruće ljetne večeri, ples do jutra i tulume na kojima se sve topi u sjaju disko kugle i svjetlima neona.

„Bolje otopljeni disko, nego otopljeni sladoled. A ovaj album je slađi od sladoleda. Ovog ljeta jede se disko. Pitaj Milu, on isto voli disko.Nama je masu drago da postoji bend koji svira ovako sjajnu glazbu i da nastavljamo super suradnju s Jebotonom”, objasnio je Mudri Brk.

Album je objavljen u suradnji diskografskih kuća JeboTon i Mudri Brk. Trenutno je objavljen digitalno, a na jesen se očekuje i na vinilu.

Uz disko odiseju i bend Ki Klop plesat će se na ljetnim festivalima, od kojih su zasad potvrđeni: Velvet festival u Puntu na Krku (29.6.), Tam Tam u Sućuraju na Hvaru (18.7.), Mudri Brk u Jelsi na Hvaru (27.7), Zlarin Street Music Festivalu te Gradić Festu u Novom Sadu (30.8.).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X