Ivan Grobenski objavio je kratki film ‘HOUDINI’ kao spot za istoimenu pjesmu s aktualnog albuma

‘Bonnie & Clyde’ KINK generacije.

Ivan Grobenski “Houdini”

Ivan Grobenski objavio je kratki film ‘Houdini’ za istoimenu pjesmu s aktualnog albuma ‘KINK’. Režirao ga je Bojan Koštić koji je kroz svoj već prepoznatljiv noir stil dočarao atmosferu kratke krimi priče. Kao što i Grobenski na svom KINK-u beskompromisno ukazuje na pomanjkanje ljudskosti i banalizaciju agresije, tako je i Koštić kroz ovu kratku priču ekranizirao ubojstvo nakon kojeg nema kajanja, već samo ‘skrolanje’. Kao protagonisti svijeta u kojem iza odluka stoji samo vlastito zadovoljstvo, bez imalo empatije i odgovornosti, Lovro Kocijan i Klara Grobenski u glavnim ulogama utjelovili su ‘Bonnie & Clyde’ tzv. KINK generacije. 

“Ideja za ‘HOUDINI’ bila je jednostavna – napraviti glazbeni spot koji to nije. Realnost je takva da je puno teže snimiti film nego glazbeni spot, a spot nikada ne može biti film jer su kod spotova vizuali u službi pjesme. Pokušao sam napraviti nešto drugačije, nisam se oslanjao na to da pjesma diktira vizuale, već sam ju podredio filmu, tako da ona više bude soundtrack nego glavni fokus spota. Proces razrade ideje bio je u potpunosti odvojen od pjesme za koju radimo spot, odnosno mogli smo iskoristiti realno bilo koju drugu pjesmu s albuma KINK. Tako da je ovaj spot neki hibrid između filma i glazbenog spota, može živjeti kao samostalan rad, isto kao što pjesma živi samostalno, neovisna od njezinog video spota,” o svom uratku izjavio je redatelj filma Bojan Koštić.

Album KINK slušajte na glazbenim streaming servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X