Kina u strahu od drugog vala koronaviruasa opet zatvorila kino-dvorane

Samo nekoliko dana nakon što je Kina ponovno otvorila više od 500 kina, Pekinški biro za filmove još jednom je najavio zatvaranje svih kino-dvorana u svojoj zemlji. Kao što piše The Hollywood Reporter, službeni razlog nije naveden, ali vijest dolazi nakon što su stručnjaci počeli brinuti o drugom valu infekcije koronavirusom

Kino -dvorane u Kini opet su zatvorene (Foto: Wikipedia)

Kina je u siječnju zatvorila 70 000 kino-dvorana sve do siječnja. U to se vrijeme COVID-19 proširio na oko 800 ljudi i ubio 26. Te brojke izgledaju sad čudno, no u ovom trenutku brojka zaraženih u svijetu neumitno putuje prema broju od jednog milijuna.

Dok ostatak svijeta prakticira fizičko distanciranje, Kina je uvela obaveznu karantenu. Nakon tri mjeseca strogog pridržavanja, Narodna je republika prošlog tjedna postigla prekretnicu: nema novih domaćih slučajeva novog koronavirusa, iako putnici koji se vraćaju kući i dalje nose bolest sa sobom. Ipak, Kina se proslavila s nekim od najoštrijih karantenskih mjera. Karantena je službeno okončana, a prošlog petka je otvoreno i nekoliko stotina kino-dvorana u zemlji od prošlog petka. No dvorane su ponovno zatvorene i time se privodi kraju ovaj eksperiment za sada.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X