King Gizzard and the Lizard Wizard objavili singl i detalje triju albuma koji izlaze u listopadu

Pjesma ‘Ice V’ prvi je komad glazbe koji ćemo čuti iz novih projekata.

King Gizzard and the Lizard Wizard

King Gizzard and the Lizard Wizard ispunjavaju svoje obećanje da će ove godine objaviti još tri albuma. Australski psych band službeno je objavio da će tri izdanja – “Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava”, “Laminated Denim” i “Changes” – izaći u listopadu. Kao najavu, podijelili su pjesmu s prvog LP-a pod nazivom “Ice V.”

Australskoj ekipi ne nedostaje ambicija u karijeri, ali priča o “Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava” je nešto posebno. Odlučivši se da album napišu u studiju, bend je krenuo u proces sa sedam naslova pjesama, a svakom je dodijeljena određena vrijednost otkucaja po minuti i vrsta durske ljestvice.

King Gizzard and the Lizard Wizard “Ice Death Planets Lungs Mushrooms and Lava”

“Naravno, svaki dan džemovi imali su drugačiji zvuk jer je svaki dan bio u različitom opsegu i drugačijem BPM-u”, rekao je u izjavi vođa King Gizzarda Stu Mackenzie. “Ušli bismo u studio, sve namjestili, krenuli u grubi tempo i samo svirali. Bez ikakvih unaprijed stvorenih ideja, bez koncepata, bez pjesama. Svirali bismo možda 45 minuta, a zatim svi zamijenili instrumente i krenuli ispočetka.” Nakon presnimavanja dodatnih instrumenata, bend je zajedno napisao tekst svake pjesme na zajedničkom Google dokumentu. “Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava” stiže 7. listopada.

King Gizzard and the Lizard Wizard “Laminated Denim”

O drugom nadolazećem albumu, “Laminated Denim”, Mackenzie je samo rekao da je njegovo ime anagram od “Made in Timeland”, albuma benda iz ožujka. U skladu sa svojim prethodnikom, “Laminated Denim” se sastoji od samo dvije pjesme koje obje traju 15 minuta. Čini se vjerojatnim da pjesme — “The Land Before Timeland” i “Hypertension” — mogu biti povezane s pjesmama na Made in Timeland, bilo glazbeno ili tematski. Ovaj album izlazi 12. listopada.

King Gizzard and the Lizard Wizard “Changes”

Konačno, King Gizzard će 28. listopada objaviti “Changes”, svoj peti album ove godine. Mackenzie je objasnio da je bend prvi put počeo raditi na projektu 2017., ali nikad nije bio zadovoljan svojim snimkama. “O njemu razmišljam kao o ciklusu pjesama,” rekao je Mackenzie. “Svaka je pjesma izgrađena oko ovog napredovanja akorda — svaka pjesma je poput varijacije na temu. Ali ne znam jesmo li u to vrijeme još imali glazbeni vokabular da dovršimo ideju. Tada smo snimili nešto od toga, uključujući verziju “Exploding Suns” koja se nalazi na gotovom albumu. Ali kad su sessioni završili, jednostavno nismo osjećali da je gotovo. Ideja je bila u našim glavama, ali jednostavno nismo mogli doći do nje. Još nismo znali kako izvesti ono što smo htjeli.” Mackenzie dodaje da Changes “nije nužno naša najkompleksnija ploča, ali o svakom malom komadu i svakom zvuku koji čujete puno smo razmišljali.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X