Klasična postava AC/DC u Vancouveru snima novi album

Australske ikone AC/DC rade na novom albumu, a bivši frontmen Brian Johnson i bubnjar Phil Rudd u više su navrata opaženi ispred studija u Vancouveru kao i Stevie i Angus Young, piše vancouverski dnevnik The Straight.

  • 24
    Shares
Angus Young, AC/DC (Foto: Zoran Stajčić)

Podsjećamo, Johnson je 2016. bio prisiljen napustiti bend nakon što je privremeno patio od gubitka sluha pa ga je, za potrebe tadašnje turneje, zamijenio Axl Rose. Rudd je ipak bend napustio 2015. zbog problema sa zakonom. Priznao je, svojedobno, da je prijetio ubiti svojeg nekadašnjeg asistenta, a priznao je i posjedovanje značajnih količina droge.

No, čini se da bi svi ti problemi mogli biti iza benda, piše The Straight, i to nakon što su Johnson i Rudd uočeni ispred Warehouse studija u Vancouveru gdje je bend snimio sve svoje albume u posljednja dva desetljeća. Fotografija koju je objavio jedan Twitter korisnik pokazuje Johnsona i Rudda kako se odmaraju ispred studija dok se, navodno, u zgradi nalazi i ostatak klasične postave benda.

Portal The Straight uz to tvrdi i da je njihovu redakciju kontaktirao čovjek koji je tog jutra razgovarao sa Steviejem Youngom, nećakom Angusa Younga, koji je ritam gitaru u bendu preuzeo nakon odlaska Angusovog brata, Malcolma, 2014. godine.

“Taj mi je čovjek rekao da je jutros brzinski porazgovarao s nekoliko članova AC/DC-ija u centru Vancouvera”, piše Steve Newton iz The Straighta.

“Jedan od članova benda s kojim je razgovarao bio je Stevie Young, a drugi Phil Rudd.Da, Phil Rudd! Dugogodišnji bubnjar benda kojeg je, za potrebe turneje 2015. godine, zamijenio Christ “Thunderstruck” Slade.”

Nedugo nakon novih informacija koje je podijelio The Straight izašle su i nove fotografije koje, ovog puta, ispred Warehouse studija prikazuju Angusa i Stevieja Younga u “puš pauzi”. Čitav bend je na okupu.

  • 24
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X