Klinika Denisa Kataneca objavila singl ‘U snijegu’ s KSET Sunday Sessiona

U ovome izdanju Sessiona gostovala je Klinika Denisa Kataneca, zagrebački sastav predvođen poznatim istoimenim kantautorom Denisom Katanecom. Svaka od tri kompozicije u ovome izdanju predstavlja jedno studijsko izdanje i razdoblje stvaralaštva sastava, prva objavljena je ‘U snijegu’.

Klinika Denisa Kataneca (Izvor: Kset Sunday Session)

KSET Sunday Sessions projekt je članova Kluba studenata elektrotehnike u kojem se nastoji okupiti trenutno aktualne i afirmirane izvođače domaće alternativne scene, kako bi se ovjekovječio njihov rad snimajući izvedbe njihovih kompozicija uživo u Klubu u kojem su mnogi od njih započeli svoje prve korake na glazbenoj sceni.

U ovome izdanju Sessiona gostovala je Klinika Denisa Kataneca, zagrebački sastav predvođen poznatim istoimenim kantautorom Denisom Katanecom. Svaka od tri kompozicije u ovome izdanju predstavlja jedno studijsko izdanje i razdoblje stvaralaštva sastava. Prva objavljena je “U snijegu”.

Nakon prvog izdanja Klinike pod imenom “Niktja Zora” u obliku EP-a, još jednog EP-a pod imenom “Rode” (na kojem je uvedena nova i trenutačna postava članova) sastav je u svibnju 2020. izdao svoj prvi LP naslova “Jada Jada”, koji je od strane kritičara i publike ovih prostora u ovoj teškoj godini bio spominjan kao jedan od najboljih albuma godine. Sastav je također uspio izvesti nove kompozicije uživo na koncertima u dvorištu zagrebačke Medike i na terasi kluba Masters.

Glazba Klinike mješavina je folka, popa, shoegazea i psihodeličnog folka. Kao najrecentniji projekt Denisa Kataneca, koji je prisutan na sceni dugi niz godina uz sastav Felon i izvrstan samostalan rad, Klinika je projekt koji pored vrhunskih tekstova i aranžmana po kojima je Denis oduvijek poznat, pruža publici podjednako energične, osjećajne i iskrene live nastupe odsvirane nevjerojatnom točnošću u svojoj jedinstvenoj
atmosferi.

Projekt ostvaruju članovi Video i Glazbene sekcije KSET-a.

Snimatelji – Video Sekcija KSET-a: Luka Erdeljac, Jan Radanović, Matea Čotić, Sara Sičić, Ivan Anić, Leonarda Novoselić

Audio produkcija i rasvjeta – Glazbena Sekcija KSET-a: Lucija Kordić, Lana Nežmah, Luka Mandić, Anamarija Marinić, Ema Marača, Patrik Klepić, Tara Toplek, Matej Balun

Video montaža – Luka Erdeljac
Mix/Master – Dimitrij Petrović – Mišo (Studio Radost)
Dizajn Vizuala – Sara Sičić

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X