Klinika Denisa Kataneca u dvorištu Medike – Sreća II

Klinika Denisa Kataneca sinoć je s publikom u dvorištu Medike koncertno proslavila vinilnu objavu albuma ‘Jada Jada’.

Klinika Denisa Kataneca u dvorištu Medike (Foto: Zoran Stajčić)

Skoro pa je u dan prošla godina otkad je Klinika Denisa Kataneca nastupila u dvorištu Medike (bilo je to 12. rujna 2020.). Tog prvog pandemijskog kasnog ljeta u Zagrebu krenuli su koncerti po open air lokacijama koje su zadovoljavale mjere stožera, ali su u akciju krenuli i Covid redari koji su počeli pisati kazne i to baš po koncertima na kojima se skupljala publika koja voli urbani zvuk.

Medika je te večeri bila meta i osim što je dobila drakonsku kaznu zbog navodnog nepridržavanja sigurnosnog razmaka ljudi, spomenuti redari su uspjeli time i srušiti atmosferu na koncertu. Prva koncertna promocija objave albuma „Jada Jada“ je na koncu završila i s polomljenim žicama u jurišu benda prema katarzi u posljednjem dijelu koncerta kojim je Klinika nastojala popraviti negativne okolnosti koje su zadesile cijeli događaj.

Klinika Denisa Kataneca u dvorištu Medike (Foto: Zoran Stajčić)

Sinoć je u istom dvorištu bila promocija objave vinilnog izdanja albuma „Jada Jada“, no okolnosti su bile drukčije. Već na ulazu se stvorio prilično dugačak red, a dvije djevojke su marljivo rješavale kod svakog posjetitelja mnoštvo papirologije, računajući i provjere Covid potvrda. Čekali ste samo i da vam eventualno uzmu otiske prstiju uslijed te procedure. No to je više kod potpisnika ovih redova izazvalo dozu zadovoljstva a ne gubitak živaca, jer Medika se očigledno pripremila na sličan scenarij od prošle godine, pa i ako se neka kontrola spremala banuti na koncert, zasigurno bi je dočekalo brdo uredno riješene papirologije već na ulazu, čisto da se uvjere da se ‘skvoteri’ drže svake točke i zareza propisanih mjera. Kad te jednom ugrizu, drugi put se čuvaš…

Denis Katanec (Foto: Zoran Stajčić)

Denis i Klinika iz tog razloga nisu žurili na pozornicu. Čekalo se da svi uđu i zbog tog kašnjenja su odmah na početku prisutni i dobili ispriku od Kataneca čim se popeo na pozornicu. Bend je otvorio nastup s pjesmom „Rode“ koja je svojim, već dobro poznatim, ubrzanjem ubrzala i kolanje adrenalina prisutnih. Nju i sve ostale pjesme pratilo je zborno pjevanje i to ne samo na refrenima. Čvrsta baza fanova nedvojbeno prati Kliniku na svakom koncertnom koraku.

Klinika Denisa Kataneca u dvorištu Medike (Foto: Zoran Stajčić)

Koncert u dvorištu Medike bio je i povod da bend predstavi novu pjesmu, koju je premijerno izveo na ovogodišnjem Tam Tam festivalu na Hvaru – pjesmu o srpskom psu koji zbog zamršene papirologije ne smije u Hrvatsku, dok je ostatak bio provjereni koncertni set svih pjesama s albuma „Jada Jada“. Bend pojačan violinisticom i pratećom pjevačicom Eleonorom Hill možda nikad nije bio toliko opušten i siguran u koncertnoj izvedbi kao sinoć. Nastup bez trzavica, nervoze i dakako upada Covid redara u prostor. Sve podređeno glazbenom užitku ispred i na pozornici. Gotovo onako kako je na istom mjestu možda trebalo biti i prvi put u toploj večeri kasnog ljeta.

Klinika Denisa Kataneca u dvorištu Medike (Foto: Zoran Stajčić)

Jedina zamjerka bi se mogla naći u tome što je nastup bio nešto tišeg karaktera, ali bit će da i tu uzrok leži u predostrožnosti spram eventualnih prijava druge vrste. Ovog puta sve žice su izdržale i bis na koji je Klinika gromoglasno pozvana natrag nakon uvijek katarzičnog oproštajnog gitarskog sola Branislava Norca u „Mala snaga II”.

Sreća da je sve prošlo kako treba na promociji albuma „Jada Jada“ došla je tako iz drugog pokušaja u dvorištu Medike, ili da se poslužim Denisovim poetskim potpisom – bila je to „Sreća II“.

*Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X