Klinika Denisa Kataneca uskoro objavljuje album ‘Jada Jada’ na vinilu

Klinika Denisa Kataneca je novo ime u Menartovom katalogu.

Klinika Denisa Kataneca ‘Jada Jada’

Riječ je o zagrebačkom sastavu, odnosno najnovijem projektu ultra prolifičnog kantautora Denisa Kataneca koji je ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u zadnjih 10+ godina stvaralaštva. Njegove su pjesme oduvijek emocionalno nabijene, intimne i introspektivne te nerijetko otkrivaju skrivene detalje ljudske psihe s kojima se i sami suočavamo.

Prvijenac Klinike Denisa Kataneca bila je “Nikta Zorja” – izvrstan introspektivni i ćudljiv album koji mijenja raspoloženje od pjesme do pjesme, ljuljajući slušatelja od blaženstva do egzistencijalnog ruba. Početkom 2019., izašao je EP “Rode” i odmah po izlasku prepoznat je od strane kritičara kao izvrstan skup pjesama, a koncertna promocija popunila je kultni zagrebački KSET.

U svibnju 2020. Klinika objavljuje prvi punkrvni LP “Jada Jada” koji unisono, od strane kritičara iz cijele regije, biva proglašen za jedan od najboljih albuma godine, a na portalu Ravno do dna skoro i desetljeća. Album će na vinilu objaviti Menart krajem lipnja.

S pjesmom „Mala snaga II“, Klinika Denisa Kataneca se predstavila i na hvaljenoj kompilaciji „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“.

Klinika Denisa Kataneca (Foto: Marina Uzelac)

Vrtoglavi uspon Klinike bio je pitanje vremena, a jedino što ju je moglo zaustaviti je nešto nepredvidivo, nešto poput pandemije.

Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk (Bas), Brane Norac (Električna Gitara/Vokal), Vinko Vujec (Bubnjevi) i (naravno) Denis Katanec (Akustična gitara/Vokal).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X