Klinika Denisa Kataneca uskoro objavljuje album ‘Jada Jada’ na vinilu

Klinika Denisa Kataneca je novo ime u Menartovom katalogu.

Klinika Denisa Kataneca ‘Jada Jada’

Riječ je o zagrebačkom sastavu, odnosno najnovijem projektu ultra prolifičnog kantautora Denisa Kataneca koji je ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u zadnjih 10+ godina stvaralaštva. Njegove su pjesme oduvijek emocionalno nabijene, intimne i introspektivne te nerijetko otkrivaju skrivene detalje ljudske psihe s kojima se i sami suočavamo.

Prvijenac Klinike Denisa Kataneca bila je “Nikta Zorja” – izvrstan introspektivni i ćudljiv album koji mijenja raspoloženje od pjesme do pjesme, ljuljajući slušatelja od blaženstva do egzistencijalnog ruba. Početkom 2019., izašao je EP “Rode” i odmah po izlasku prepoznat je od strane kritičara kao izvrstan skup pjesama, a koncertna promocija popunila je kultni zagrebački KSET.

U svibnju 2020. Klinika objavljuje prvi punkrvni LP “Jada Jada” koji unisono, od strane kritičara iz cijele regije, biva proglašen za jedan od najboljih albuma godine, a na portalu Ravno do dna skoro i desetljeća. Album će na vinilu objaviti Menart krajem lipnja.

S pjesmom „Mala snaga II“, Klinika Denisa Kataneca se predstavila i na hvaljenoj kompilaciji „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“.

Klinika Denisa Kataneca (Foto: Marina Uzelac)

Vrtoglavi uspon Klinike bio je pitanje vremena, a jedino što ju je moglo zaustaviti je nešto nepredvidivo, nešto poput pandemije.

Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk (Bas), Brane Norac (Električna Gitara/Vokal), Vinko Vujec (Bubnjevi) i (naravno) Denis Katanec (Akustična gitara/Vokal).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X