KNAPANJE – zona za slobodnu kreaciju i izražavanje ponovno u sklopu Muzičkog biennala Zagreb

Hrvatsko društvo skladatelja i Centar za kulturu Peščenica KNAP 2019. godine ispitali su studente Muzičkih akademija i Glazbenih odsjeka Umjetničkih akademija kakvi su njihovi umjetnički afiniteti, koje su prednosti i mane visokog obrazovanja na polju glazbene umjetnosti te kako bi trebala izgledati platforma na kojoj bi se mogli kreativno izraziti i proširiti granice svojeg obrazovanja. Prema odgovorima studenata na koncu se formirao projekt KNAPANJE / zona za slobodnu kreaciju i izražavanje, koji je u travnju 2019. godine okupio oko 120 studenata svih Muzičkih akademija i Glazbenih odsjeka Umjetničkih akademija u Hrvatskoj.

Knapanje

Programski partner KNAPANJA, Centar za kulturu Peščenica, studentima stavlja na raspolaganje svoje prostore, opremu, kao i pomoć djelatnika, a sve kako bi slobodno istraživali, istaknuli svoja specifična znanja i, povezujući se s drugim glazbenicima — izvođačima, skladateljima itd. — satkali nove glazbene mreže, nova poznanstva i nove suradnje. KNAPANJE će se po drugi put održati tijekom 31. festivala MBZ od 16. do 18. travnja 2021. godine., a platforma će biti namijenjena svim studentima muzičkih i umjetničkih akademija u Hrvatskoj te svim drugim studentima zainteresiranima za temu glazbe i novih medija čiji će odnosi biti u fokusu programa KNAPANJA 2021. godine.

Kroz dvije radionice koje će voditi dva ekspertna tima mentora (Davorka Begović & Hrvoslava Brkušić; Filip Merčep & Hrvoje Radnić) studenti će imati prilike u malim grupama (max. do 9 polaznika po radionici) razviti svoje vlastite projekte od ideje do realizacije. Mentori programa osmislili su dva potpuno različita koncepta te će sa zainteresiranim i odabranim studentima početi raditi najprije razgovarajući i učeći o samoj teoriji, ali i tehnici, kompjuterskim programima i sl., te zajednički razvijajući svoje konkretne umjetničke ideje i planove. Opisani pripremni period (cca. 10 termina) odvijat će se kroz online susrete, a aktivna 3 dana grupnog rada na samoj lokaciji Centra KNAP (od 16. do 18.4.2021.). Izvedba programa koji će proizaći iz ovih radionica javno će biti prezentirana u Centru KNAP 18. travnja 2021., ali i na online kanalima MBZ-a.

Sveukupni program KNAPANJA i Muzičkog biennala Zagreb bit će objavljen sredinom veljače sljedeće godine, a trenutačno su otvorene prijave za sve radionice, o kojima više možete pronaći na službenim stranicama MBZ-a. Rokovi za prijave su produženi.

Prijave se mogu poslati na mail [email protected] s napomenom “Za seminar slobodne audio-vizualne improvizacije” odnosno “Za Akustični prostor za deset sudionika i dvije slušateljice”) do 15. siječnja 2021. godine.

>>Na službenim stranicama MBZ-a možete pronaći više detalja o programima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X