Kninski bend The Alibor izdao je svoj prvi album

Nakon točno 20 godina postojanja.

The Alibor ‘Stvari s izleta’

Debitantski album The Alibor je izdao nakon točno 20 godina postojanja (s pauzom od 2010. do 2019. godine).

“‘Kakav je to bezvezan bend koji prvi album izdaje nakon 20 godina?’ legitimno je pitanje koje ćemo pokušati preduhitriti,” kažu iz benda. “Kad pokušavaš nešto napraviti u malome gradu, u provinciji (bio to poslovni ili umjetnički pothvat) i iznijeti to prema vani, izvan lokalnih okvira – višestruko je teže nego kada neki projekt radiš iz velikoga grada. No, tim je ovaj album slađi.”

“Album je ovo u kojem su se nakupile godine prekida i početaka, odlazaka i dolazaka, dobrih i loših proba, odricanja, rada, kreiranja, promišljanja o glazbi… I evo, napokon je tu, iznijeli su ga zajedno troje ljudi koji su u bendu od početaka i troje novih članova. Iznijeli su ga zajedno oni iskusni i oni mladi članovi benda. Sebe su u album utkali i svi bivši članovi i članice,” dodaju.

Album se zove “Stvari s izleta”, snimljen u studiju Twenty Twenty u Zadru od svibnja do prosinca 2023. godine, snimatelj i producent bio je Jere Šešelja, a izdavač albuma je sam bend.

Album je objavljen na svim bitnim digitalnim platformama (Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, Bandcamp i YouTube).

Na albumu su žanrovski zastupljeni alternativni rock (pjesme “Lažni kupač”, “Okrutna” i “Wi Fi”), art rock (pjesme “Stvari s izleta”, “So-Ho”, “Slušali smo vlakove” i “S prozom na put”) te radiofonični indie pop (pjesme “Anastazija”, “Hit” i “Sjećanja”).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X