Rebel Star ima novi singl ‘Entropija’

Na jesen prošle godine Rebel Star predstavili su album ‘Sedmo nebo’ s četrnaest novih pjesama. Te Milanove priče bile su istovremeno ogledi o životu, društveni komentar i oaze sreće i ljubavi. Singl ‘Mesec’ Rebel Star je objavio početkom prošlog ljeta, a na jesen zajedno s albumom objavljena je i druga video vinjeta, ovog puta za ‘Ponoć’, u režiji Dinka Čvorića – Doringa. Sada imamo priliku čuti i vidjeti treći singl sa albuma za pjesmu ‘Entropija’.

Rebel Star (Foto: Andrej Glavaški)

Pjesma je inspirirana drugim zakonom termodinamike, gdje svaki sistem teži stanju neuređenosti. Poslužila je kao metafora za društvo u kojem živimo, a slatko-gorka atmosfera pjesme, uz ritam koraka i ulice nadahnula je bend da spot snimi u srcu grada. Kao idealna lokacija za poluraspad poslužila je sedma oblast u Budimpešti, danas kraljica ‘party turizma’ ali i spomenik ljudskom ludilu. Oblast gdje se ožiljci historije mješaju s mirisima svjetske kuhinje, Art Nouveau arhitektura sa ruiniranim pubovima i gdje mnogi turisti mienjaju dan za noć. Milanov sin Andrej Glavaški je muzičar i fotograf koji živi u sedmoj oblasti i kroz svoj objektiv je uspješno prenio jedno sunčano jutro u Erzsébetvárosu.

Rebel Star nastupa u Zagrebu u četvrtak 7. ožujka u klubu Močvara. Koncerti benda uvijek su iznenađenje, pošto Rebeli imaju sedam albuma sa preko osamdeset pjesama na repertoaru i nije im lako izaberati set listu. Ovog puta u Močvari predstavljaju “the best of” po izboru benda, tako da će biti zastupljen materijal sa svih albuma, a zvuk će biti od akustičnog alt-countryja do indie buke gitara i sintisajzera sa svim nijansama “između” pravaca.

Album “Sedmo nebo” dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcampu i YouTube kanalu benda, uz CD i vinil kao zajedničko izdanje Rebela, Pop Depresije i Mast produkcije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X