Književni noviteti: otkačene priče, budućnost i otmice

Nove knjige Etgara Kereta, Igora Rudana i Adriana McKintyja.

Književni noviteti

Početak je novog mjeseca, pa ponovno donosimo kratki pregled nekih novih i nadolazećih izdanja domaćih nakladnika koja možete pronaći u pretprodaji ili u izlozima knjižara.

Etgar Keret: Kvar na rubu galaksije

Etgar Keret: Kvar na rubu galaksije

Fraktura nam donosi “Kvar na rubu galaksije”, novu knjigu Etgara Kereta, autora zbirke priča “Pizzerija Kamikaze i druge priče” na temelju koje je Goran Dukić 2006. snimio kultni film “Wristcutters: A Love Story”. Kao i uvijek dosad, Keretove su priče lude, maštovite i ludo maštovite. Tople, zabavne i urnebesne, ali i zrelije nego ikad – Keret je odrastao i ne libi se zaroniti u mračnije dubine. Bogataš koji kupuje pravo na tuđe rođendane, ostavljeni suprug koji pristaje biti ispaljen iz topa, par koji će učiniti sve da obuzda alergiju svojega psa, dječak pripadnik specijalnih jedinica u ratu započetom u trećem mandatu Donalda Trumpa, otac, sin i samoubojica… Kvar na rubu galaksije donosi lude, maštovite, tople i urnebesno zabavne priče, koje nas plešući provode kroz minsko polje odnosa, politike i roditeljstva, obitelji i rata. Knjigu ćete uskoro moći potražiti i u Frakturinoj knjižari koja se sutra otvara na adresi Kneza Mislava 17 u Zagrebu.

Igor Rudan: Očekujući vatre

Igor Rudan: Očekujući vatre

Igor Rudan objavio je prvu popularnoznanstvenu knjigu naslova “Točna boja neba” i time se lopta zakotrljala. Uslijedile su knjige “Zao zrak” i “U zemlji klanova”, a sada Tetralogiju o 21. stoljeću privodi kraju naslovom “Očekujući vatre” koji analizira održivosti brojnih postojećih trendova, razmatra probleme starenja svjetskog stanovništva, zdravstvene zaštite najstarijih i najmlađih kao i siromašnih i ugroženih, postavlja pitanja o izvorima energije na koje ćemo se nastaviti oslanjati, osvrće se na nejednakost i društvene razlike kao i na demografska pitanja koja proizlaze iz daljnjeg produljenja ljudskog vijeka. Rudan se na kraju u knjizi okreće budućnosti razmatrajući nove potrebe u obrazovanju, prije svega uvođenje popularne znanosti u nastavne programe. Upozorava na nedovoljnu obrazovanost i kritičnost većine stanovništva kao prijetnju zdravlju i sigurnosti, a u posljednjim poglavljima donosi predviđanja o daljnjem napretku i izazovima koje bi nastavak 21. stoljeća mogao donijeti čovječanstvu.

Rachel Klein: Lanac

Rachel Klein: Lanac

Rachel Klein upravo je ostavila svoju kćer na stanici gdje obično čeka autobus za školu, nastavivši potom dalje svojim poslom, kao i svaki dan dotad. No jedan poziv s nepoznatog broja promijenit će joj život: ženski glas s druge strane slušalice upravo je obavještava da je njezina kći oteta, a ako je želi ponovno vidjeti živu, mora uplatiti otkupninu i potom oteti nečije tuđe dijete. Rachel je jasno da nije riječ o običnoj otmici. Legendarni pisac horora Stephen King kaže kako je “Lanac” „prava noćna mora; iznimno napeta i originalna priča koju nećete moći samo tako izbaciti iz glave.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X