Koje tajne otkriva Govorni muzej rocka

Povodom obilježavanja 25. obljetnice muzeja Rock and roll kuće slavnih, u Clevelandu u Sjedinjenim američkim državama, ove jeseni bit će predstavljeni brojni intervjui s glazbenim legendama napravljenih u sklopu projekta govornog rock muzeja.

Rock and roll kuća slavnih  u Clevelandu (Izvor: Wikipedia)
Rock and roll kuća slavnih u Clevelandu (Izvor: Wikipedia)

Na početku karijere, menadžerski tim Johna Mellencapa, američkog kantautora i pjevača, do te je mjere prezirao njegovo prezime da je angažirao reklamnu agenciju kako bi mu smislili nadimak s boljom marketinškom prođom.

Stručnjaci reklamne agencije smisli su mu tako nadimak “Cougar”, što je drugi naziv za američku pumu, ali se u suvremenom slengu koristi i za žene starije od 40 godina koje zanimaju bitno mlađi muškarci.

Kako piše cleveland.com portal, nitko tu priču ne može ispričati bolje od samog Mellencapa, koji se pojavljuje u sklopu projekta Govornog muzeja rock and roll kuće slavnih (Rock and Roll Hall of Fame’s oral-history project).

Projekt je pokrenut prije pet godina kad su se u Rock and roll kući slavnih okupili Chuck Berry, Little Richard, Fats Domino and Jerry Lee Lewis kako bi opisali početke svojih karijera.

Od tada su za Kuću slavnih s brojnim rock zvijezdama razgovarali prekaljeni glazbeni novinari i publicisti kao što su David Ritz, Holly George-Warren i Anthony DeCurtis.

Na popisu intervjuiranih nalaze se pjevači i kantautori poput Mellencampa i Arta Garfunkela, sve do hip hop legendi Darryla “DMC” Danielsa i Chucka D-a. Intervjuirane su i ‘pionirke’ rocka poput Grace Slick i Debbie Harry kao i glazbeni mogul, producent Clive Davis.

Priče sežu od Little Richarda koji govori o počecima rocka do Iggija Popa koji se prisjetio kako je u dječačkoj dobi bio strasni kolekcionar poštanskih marki. Neki su intervjui trajali i po nekoliko sati, tako je s Halom Baineom, bubnjarom grupe Wrecking Crew, snimljeno šest sati razgovora o njegovim angažmanima s legendarnim izvođačima kao što su Beach Boys, Elvis Presley, Steely Dan, the Ronettes i brojni drugi.

Rock and roll knjižnica i arhiva će objaviti trailer verzije intervjua ekskluzivno na svojoj web stranici na jesen tijekom obilježavanja 25. obljetnice Rock and roll kuće slavnih.

Karen Herman, jedna od vodećih osoba projekta, rekla je kako su intervjui koje je preslušala bili vrlo introspektivni. “Umjetnici su se osjećali ugodno i shvatili su što smo htjeli postići. Rezultati koje smo dobili su stvarno dobri”, zaključila je Karen Herman.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X