Kolt Teatar objavio video spot za pjesmu ‘To nismo mi’

Sarajevski sastav Kolt Teatar izalazi s nasljednikom albuma ‘Strujni udar’ iz 2018. godine, no prije toga podsjeća slušatelje na njega singlom ‘To nismo mi’.

Kolt Teatar ‘To nismo mi’

“Novi album zove se ‘Session'”, poručuje Negra Čičić, pjevačica Kolt Teatra.

Zanimljivost nadolazećeg albuma je Kolt Teatra što će se na njemu nači nekoliko pjesama electro-projekta dRUMELODY iza kojeg stoji multiinstrumentalist Berin Tuzić, koji u Kolt Teatru svira bubnjeve.

Naime, pjesme koje izvodi dRUMELODY ne izvodi ljudski, već sintetički vokal, o tom iskustvu ‘oživljavanja’ tog vokala Negra Čičić izjavljuje: “Zivimo u digitalnom svijetu i fali nam da osjetimo emociju, da se ponovo fokusiramo jasno na druge kao živa bića. Izazov je uopšte suprotstaviti se nečemu što ima progres brzinom svjetlosti i što je kao pandemija zahvatilo sve generacije, posebno ove koje dolaze. Ipak, mislim da je emocija i ljudskost najjači adut u muzici i osjećala sam se kao u nekom “science fiction” filmu gdje robot počinje osjećati i želi postati ljudsko biće. Uradili smo ono što nas uskoro čeka, kada shvatimo da gubimo jedni druge i da se moramo vratiti na ono najvažnije od čega smo stvoreni, a to je “emocija”. Osjećati znaći živjeti, pa sam se tako i osjećala kada sam snimala pjesme, kao da im ubrizgavam život i humaniziram ih.”

Tekst prvog singla “To nismo mi” potpisuje Berin Tuzlić, glazbu Faruk Bavčić, dok iza aranžmana stoje Haris Saračević, Berin Tuzlić i Faruk Bavčić. Video spot je djelo Alena Hadžića Morrisa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X