Nika Turković ima najprodavaniji album u Hrvatskoj

Album Nike Turković ’11’ (Aquarius Records) najprodavanije je diskografsko izdanje u Hrvatskoj ovoga tjedna.

Nika Turković ’11’

Radi se o prvom debitantskom albumu koji je debitirao na broju jedan Top-liste prodaje domaćih izdanja u Hrvatskoj u proteklih 19 mjeseci. Album “11” Nike Turković bilježi tako najviši novi ulaz koje je doveo izdanje izravno na prvo mjesto. S ovotjednim rezultatom, “11” jest prvo izdanje na vrhu Top-liste prodaje koji je originalno objavljen 2023. godine.

“Malo suluda vijest iskreno, preponosna sam na svaku osobu koja stoji iza ovog albuma i najzahvalnija ljudima što prate i vole ono što radimo. Jedva čekam da ga zasviramo live svi zajedno. Najveće hvala od srca”, izjavila je Nika Turković.

Zapis nastupa “Vanne Live @ Arena” (Dancing Bear), snimljen na koncertu održanom 7. svibnja 2022. u dvorani Arena Zagreb, nalazi se na broju dva, čime je ostvarila svoj najbolji plasman u zadnje četiri godine. Ploča “Neka nova jutra” (Croatia Records) sastava Crvena jabuka jest ovotjedno treće mjesto, dok je na četvrtoj poziciji album “Minut srca mog (acoustic)” (Tonika) u izvedbi Jelene Rozge. Krug pet najprodavanijih zatvara Opća Opasnost s kompilacijom “30 pjesama za 30 godina” (Croatia Records).

Arctic Monkeys ‘AM’

Izdanje grupe Arctic Monkeys “AM” (Domino/Dancing Bear) drugi tjedan zaredom je najprodavaniji strani album u Hrvatskoj. Time je ploča originalno objavljena 2013. godine postala prvi diskografski naslov koji je dva tjedna boravio na vrhu inozemne liste prodaje u 2023. godini.

Bruce Springsteen s albumom “Only The Strong Survive (covers vol.1)” (Sony Music/Menart) popeo se za jedno mjesto i sada se nalazi na broju dva, dok se trećim mjestom među najprodavanije vratio EP “Minisode 2: Thurdsay’s Child” (Bighit Music) korejskog boybanda Tomorrow x Together. Lana Del Rey s pločom “Ultraviolence” (Universal Music Group/Universal Music Hrvatska) nalazi se na broju četiri, dok Top 5 zatvara švedski sastav ABBA s kompilacijom “Gold (Greatest Hits)” (Universal Music Group/Universal Music Hrvatska).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 9. siječnja do 15. siječnja 2023.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X