Koncert Bambi Molestersa zapakiran za vječnost

Nakon petnaest godina uspješnog ‘surfanja bespućima rock zbiljnosti’ sisački glazbenici The Bambi Molesters odlučili su snimiti svoj prvi koncerti film. Po pitanju ‘mjesta zločina’ Teatar ITD se još jednom pokazao kao izvrstan izbor.

The Bambi Molesters u Teatru ITD (Foto: Walter Thompson)

Članovi našeg svjetski proslavljenog surf benda ne spadaju u soj pričljivaca, već onih koji više vole govoriti djelima (glazba im je svakako najvažniji segment). Rezultat petnaestogodišnjeg “tihog” rada je da je i danas nakon niza zapaženih i nagrađivanih albuma karijera sisačkog kvarteta The Bambi Molesters u uzlaznoj putanji, na svjetskoj surf rock sceni slove za same predvodnike, a tome svjedoči i prošlogodišnja IMPALA nominacija u kategoriji “Najbolji europski indie album”.

Za prijatelje imaju renomirane svjetske glazbenike, ali i mlađe kolege koje se duboko klanjaju njihovom radu, kao što je slučaj i s britanskim bendom The Penny Black Remedy koji u utorak dobro zagrijao publiku u Teatru ITD gdje je The Bambi Molesters snimao svoj prvi koncertni DVD. Iako se može činiti da se grupa za taj potez odlučila prilično kasno, obzirom na dugogodišnju karijeru, treba imati u vidu da Dalibor Pavičić, Lada Furlan Zaborac, Hrvoje Zaborac i Dinko Tomljanović ništa ne rade na vrat-na nos i kako kvalitetu stavljaju u prvi plan, pa makar se na neke stvari moralo čekati.

U tom kontekstu se isplatilo čekanje za snimanje filma jer se posla prihvatio cijenjeni njemački redatelj mlađe generacije Marc Littler. Njihova suradnja je počela slučajnim upoznavanja na jednom njemačkom koncertu grupe, a nakon toga je Littler režirao spot “As The Dark Wave Swells” s istoimenog posljednjeg albuma The Bambi Molestersa.

Iz ponovnog odabira ITD-a za filmsko/koncertnu lokaciju može se iščitati da su Bambiji ostali pod utiskom dobre vibracije i odličnog prošlogodišnjeg koncerta na istom mjestu kada su službeno promovirali ‘As The Dark Wave Swells’ album. Kao i tada i u utorak je teatar ITD bio ispunjen. Prvi val dobrih vibracije su u prostor unijeli na početku spomenuti The Penny Black Remedy.

The Penny Black Remedy (Foto: Walter Thompson)

Londonska četvorka njeguje rockabilly izgled, dok je na pozornici urnebesna mješavina ska rocka, rockabillyja, countryja, surf rocka, bluesa i soula, pa čak i ruskog gipsy zvuka. U ulozi glavnih vokalnih pokretača izmjenjivali su se Keitha M. Thompson i Marijana Hajdarhodžić, što je samo još jedan plus u raznovrsnosti pristupa. Svojom izravnošću u kombinaciji sa zaraznim plesnim ritmovima začas su probili sve barijere i uspostavili dobar odnos s publikom, koja je pred kraj gromoglasno pjevala refrene (koje je vjerojatno veliki broj njih po prvi put u životu čulo). Posebno je to bilo upečatljivo na pjesmi ‘Bring Back Brando’. >>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X