Koncert za Baru u Močvari – noise kraj šanka

Bendovi Gatos del Mundo, Dalstroy i Rens Argoa održali su u utorak u Močvari koncert u čast Ivice Baričevića Bare.

Gatos del Mundo u Močvari (Foto: Zoran Stajčić)

Ove je godine koncert posvećen Ivici Baričeviću – Bari voljenom koncertnom promotoru i glazbenom djelatniku prebačen u maleni prostor ispred šanka u Močvari, što je vizualno popunilo prostor, ali bubnjići su platili cijenu.

Tri su benda iz tri različita kraka Hrvatske – Koprivnice, Osijeka i Zadra – nastupila tako u Zagrebu kao prirodnom sjecištu te trokrake zvijezde. Prvi su tako nastupili Rens Argoa, koprivnički instrumentalni trio, koji nakon što je prvu i najbolju pjesmu s elementima surf-rocka izveo pred publikom sastavljenom uglavnom od prijatelja.

Rens Argoa u Močvari (Foto: Zoran Stajčić)

No ubrzo se prostor počeo puniti dok su momci nemilosrdno glasno bombardirali sa svih grana glazbenoga rodoslovnog stabla. U sličnom je tonu priču jednakom glasnoćom nastavila osječka noise-rock četvorka Dalstroy, koja je cjelokupan psihodelični ugođaj začinila vokalima i dozom elektronike, a zadarski Gatos del Mundo završio je priču u melodičnijem tonu svojim pomalo avangardnim punk izričajem.

Dalstroy u Močvari (Foto: Zoran Stajčić)

Sigurno je bilo i manje posjećenih koncerata održanih u velikoj dvorani Močvare, pa bi zbog kvalitete i razine zvuka bilo bolje da je i ovaj koncert održan tamo.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X