Suede dolaze na EXIT festival

Ikone novog glam rocka i britanske ekscentričnosti te začetnici brit popa, grupa Suede, na čelu s karizmatičnim Brettom Andersonom, prvi puta dolaze na EXIT kao headlineri glavne pozornice u nedjelju, 13. srpnja.

Suede

Autori hitova “Beautiful Ones”, “Trash”, “Animal Nitrate”, “The Wild Ones”, predstavit će sve svoje najpoznatije pjesme, ali i stvari sa posljednjeg, šestog po redu albuma, “Bloodsports”, koji je Q časopis svrstao među najbolje albume 2013. godine. Posljednjeg dana EXIT festivala, ljubitelji benda će se podsjetiti zbog čega je bend početkom devedesetih glasio za “najbolji novi bend u Velikoj Britaniji”.

Dobitnici Mercuryja i heroji pop rock scene devedesetih, Suede, svjetsku scenu osvojili su 1993. svojim istoimenim debi albumom, koji je ubrzo postao najprodavaniji debi album u Velikoj Britaniji! Ipak njegov nasljednik “Dog Man Star” iz 1994. Porušio je sve rekorde popularnosti i do danas se smatra remek-djelom. Album “Coming Up” iz 1996. dostigao je prvo mjesto najboljih albuma u Britaniji, dok je svaki od pet singlova bio uvršten u liste top deset najboljih pjesama otočke scene.

Nakon razilaženja 2003. godine, Suede su se nakon dugih deset godina pauze, početkom ovog desetljeća ponovo ujedinili i napravili još jedan pop-rock biser, “Bloodsports”, objavljen u ožujku 2013. godine. Album je rezultat mukotrpnog rada i predstavlja najsjajnije među više od 50 pjesama koje su nastale u plodnom periodu nakon ponovnog okupljanja.

Singlovi s “Bloodsports”, “It Starts And Ends With You”, “Hit Me” i mnogi drugi će, uz poznate hitove s prethodnih albuma zasigurno očarati publiku glavne pozornice EXIT festivala.

Petnaesto izdanje najboljeg europskog festivala je u znaku velike osmodnevne EXIT AVANTURE koja nas vodi na:
[email protected] festival 11. lipnja 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu
EXIT festival, koji se na istom mjestu održava od 10. do 13. srpnja
SEA DANCE festival od 15. do 17. srpnja na plaži Jaz, jednoj od najljepših plaža Jadrana

Ulaznice: Od 23.4. do 25.5. – Akcija 5 + 1 – Na pet kupljenih ulaznica ili paketa šesti dovate potpuno besplatno, kao i svih šest ulaznica za Rock @ Exit!

Prodajna mjesta: Dallas Music Shopovi u Hrvatskoj.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X