Konstrakta na EXIT donosi svjetsku premijeru jedinstvenog multimedijalnog performancea

Najtraženije glazbeno ime regije, Ana Đurić Konstrakta, okrunit će ovogodišnji program EXIT festivala u nedjelju, 10. srpnja, i to svjetskom premijerom jedinstvenog multimedijalnog performancea

Konstrakta (Foto: Kosta Đuraković)

Ovim koncertom, na kojem će njezin prepoznatljiv glazbeni pečat biti nadograđen VJ-ingom i koreografijama, Konstrakta se pridružuje velikim svjetskim imenima, među kojima su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Jax Jones, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex i mnogi drugi koji su već potvrdili svoj dolazak na Petrovaradinsku tvrđavu od 7. do 10. srpnja.

„Na Exitu sam bila i kao posjetitelj, i kao dio Mistake Mistake i Zemlje gruva, i kao voditeljica jedne godine, a ove godine sam na Main stageu kao Konstrakta, tako da vidimo se“, poručuje Ana Đurić Konstrakta.

Iako djeluje da se njezin uspjeh dogodio preko noći, Ana Đurić je na glazbenoj sceni već 20 godina, a ovo je trenutak kada njezina genijalnost dolazi do punog izražaja. Srpska glazbenica atipičnim zvukom pjesme „In Corpore Sano“, kojom će predstavljati Srbiju na Euroviziji, ne prestaje oduševljavati publiku i medije na ovim prostorima.

Onima koji nisu ranije pratili njezin samostalan rad donijela je potpuno osvježenje i autentičnost, ali i začuđenost nad njezinim stvaralaštvom. „In corpore samo“ je dio projekta Triptih, u kojem su i pjesme „Nobl“ i „Mekano“, a autorica svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažiranih poruka, donosi i vizualni koncept koji je također osmislila Ana Đurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić.

Svoju samostalnu karijeru Konstrakta je započela 2019. godine pjesmama „Žvake“ i „Neam šamana“, koje prate žanrovske inovacije, kao i originalni i zanimljivi video spotovi. Ana Đurić svoje glazbene korijene vuče još od benda Mistake Mistake, s kojima je nastupala do 2007. godine. Već 2007. članovi benda – Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta formiraju Zemlju gruva, Gruvlend izdavaštvo i Gruvlend produkcijski studio, koji postaje okosnica svih daljih projekata ovog kolektiva.

Kvaliteta puta koji su u međuvremeno prešli potvrđen je nedavnim sklapanjem suradnje Gruvlenda sa svjetskom izdavačkom kućom Virgin Music Label & Artist Services, koja je label unutar velikog Universal Musica.

Bend Zemlja gruva do sada je objavio dva LP albuma – „WTF is Gruvlend?“ (2010) i „Šta stvarno želiš?“ (2016), zatim EP izdanje posvećeno Dinu Dvorniku i više singlova, na kojima Konstraktine pjesme ostvaraju veliki uspjeh. Od najvećih hitova benda, s kojima je obišla cijelu regiju, izdvajaju se pjesme „Nisam znala da sam ovo htela“, „Đango“, „Plodni dani“, „Jednom je sada“, „Tuga“, „Mama“.

Zemlja gruva je bila i predgrupa na koncertu Amy Winehouse u Beogradu, a zabilježili su i nastupe na Exitu. Konstrakta će ovog ljeta predstaviti svoje pjesme na nekoliko događaja, među kojima će prvi biti Exitov Sea Star festival u Umagu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X