Koprivnički bend Grinded Grin, Nina Kraljić i Leo Beslać objavili zajednički album ‘Fledge’

Za one koji su zaboravili, Grinded Grin su pandemijske 2021. objavili seriju od čak pet albuma: ‘Terra’, ‘Paramnesia’, ‘Biota’, ‘Talk’ i ‘Orison’. Na desetom studijskom albumu gostovala im je Nina Kraljić.

Grinded Grin ‘Fledge’

Album “Fledge” je prog/psy rock sa etno vokalom Nine Kraljić. Sniman je kroz 2021. i 2022. godinu u nekoliko okupljanja i zamišljen je kao dupli kvartet; dva bubnja, dvije bass gitare, gitara, saksofon i na to sve etno vokal + virtuoz Leo Beslać kroz nekoliko slojeva na synthu.

Aleksandar Vrhovec je odradio produkciju i mix, a master Nathan Reiner.

Grinded Grin je Koprivnički eksperimentalni rock kolektiv kojem se članovi mijenjaju ovisno o viziji pojedinog albuma. Kroz improvizaciju posežu u post rock, te nerijetko kroz metal u free jazz. Grinded Grin je osnovao Aleksandar Vrhovec 2005. godine, a nakon hibernacije od 13 godina, reanimiran je i oblikovan kroz nekoliko formi. Album “Reset” iz 2018. napisan je za vrhunske svjetske jazz glazbenike, a 2020. su se oformili kao koprivnički kolektiv.

Godine 2021. su pokrenuli seriju od ukupno pet albuma (Terra, Paramnesia, Biota, Talk i Orison). Za Vrhovca tada je ideja bila okupiti najpogodnije lokalne glazbenike, za bilo koji scenarij improvizacije. Koncept snimke je bio zabilježiti feeling iz prostorije u kojoj svi sviraju skupa, te se nadovezuju jedan na drugog u zadanom trenutku, bez verbalnog dogovora. Vrhovec je svirao naizmjence gitaru i synth, dok je ostatak ekipe bio; Igor Vidaković na bubnjevima, Leonardo Ivačić i Karlo Cmrk na bass gitari; Petar Unger na saksofonu, flauti i vokalu, te Vedran Momčilović na saksofonu. 2021. izlazi album Immersed koji je snimljen kao trio: Karlo Cmrk na bassu, Igor Vidaković na bubnjevima te Vrhovec na klavijaturama.

Iste godine kreće snimanje posljednjeg albuma “Fledge” koji je objavljen na petak 13. ovog listopada, te ima pomak u produkciji i okrenut više na prog rock i mantra riffove. Zadnja pjesma “Rencounter” je drum duel koji je snimljen uživo. Nina Kraljić pjevala je na “Aperture” i “Anthropoid”

“Fledge”, popis pjesama:

1. Aperture (08:51)
2. Nail Warp (07:03)
3. Anthropoid (05:40)
4. Endlessly (08:06)
5. Rencounter (07:04)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X