Koprivnički eksperimentalni rock bend Grinded Grin objavio seriju od čak pet albuma

Nakon dva albuma ‘Mellifluous’ i ‘Sweven’ iz 2020. godine, koprivnički eksperimentalni rock kolektiv Grinded Grin za 2021. godinu je pripremio seriju od pet albuma, pod nazivima: ‘Terra’, ‘Paramnesia’, ‘Biota’, ‘Talk’ i ‘Orison’.

Grinded Grin: ‘Terra’, ‘Paramnesia’, ‘Biota’, ‘Talk’ i ‘Orison’

Svi albumi su snimljeni u jednom “tejku” bez overdubbova i postprodukcije. Za Vrhovec Aleksandra, ovaj puta ideja je bila okupiti najpogodnije lokalne glazbenike za bilo koji scenarij improvizacije.

Koncept snimke je bio zabilježiti feeling iz prostorije u kojoj svi sviraju skupa, te se nadovezuju jedan na drugog u zadanom trenutku, bez verbalnog dogovora.

Vrhovec je svirao gitaru i synth, dok je ostatak ekipe na albumima bio; Igor Vidaković na bubnjevima, Leonardo Ivačić i Karlo Cmrk na bass gitari, Vedran Momčilović na saksofonu i Petar Unger na saksofonu, flauti i vokalu.

Albumi su mješavina eksperimentalnog i progresivnog rocka s ambijentalnim elementima free jazza, kontroliranog noisea te blicevima avant-gardne improvizacije.

Svi albumi su snimljeni na isti način, kroz ukupno tri sessiona (21. i 29. studenog 2020., te posljednji 4. siječnja 2021. godine). Svaki album je obuhvatio drugačiji koncept pa se tako i postava ovog koprivničkog glazbenog kolektiva svaki puta malo mijenjala.

Za produkciju i miks je zadužen Aleksandar Vrhovec, a mastering je amerikanizirao Nathan Reiner. Za artwork na svih pet albuma je zadužen Argentinski Javier Norton.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X