Krist Novoselic hvali Trumpovo ‘čvrsto i direktno’ vodstvo

Basist grupe Nirvana komentirao je na svom Facebook profilu Trumpov govor održan 1. lipnja nakon burnog protestnog vikenda u SAD-u zbog kojeg je američki predsjednik s obitelji bio primoran provesti noć s nedjelje na ponedjeljak u protuterorističkom podzemnom skloništu Bijele kuće u Washingtonu.

Krist Novoselić (Foto: Wikipedia)

Novoselicevo hvaljenje Trumpa nije naišlo na odobravanje, pa je on status svom postu na Fecebooku promijenio u ‘privatno’.

“Uau! Znam da ga mnogi od vas ne podnose, ali Trump je zakucao svojim govorom u parku”, napisao je Krist Novoselic i dodao: “Društvene meže i televizija vrte u loopu slike društvenog raspada. Slažem se da predsjednik ne bi trebao slati trupe u države – i legalno on to ne bi ni mogao napraviti – ali bez obzira na to ton njegovog govora je bio čvrst i direktan”.

“Gledam te slike u medijima i mislim kako je naša zemlja polarizirana. Mislim, čak je i nošenje zaštitne medicinske maske u javnosti politički čin”. Nasilje (ne prosvjedi) se pojavljuje kao ljevičarski ustanak. Zamislimo rade li te takozvane ‘patriotske milicije’  ovakvu vrstu kaosa? Ako je to slučaj, za ljevičare je potrebna federalna intervencija. Mnogi Amerikanci žele mir u svojim zajednicama i predsjednik Trump je govorio u tom nastojanju. Zaboravimo legalne detalje koje nekolicina razumije – Trump je rekao kao želi zaustaviti nasilje i to većina razumije”, napisao je svoje mišljenje Novoselic.

Podsjećamo da je Trumpov govor izazvao snažne kritičke reakcije u javnosti; kalifornijska senatorica Kamala Harris opisala je govor kao “riječi diktatora”, dok je guverner New Yorka Andrew Cuomo Trumpove riječi komentirao “stvarno, iskreno sramotno”, a čak je jedan policijski službenik iz Texasa poručio Trumpu preko CNN-a da mu je bolje da zašuti ako nema konkretna rješenja i ideje za smirivanje situacije.

Krist Novoselic je tijekom američkih izbora 2016. bio pobornik libertarijanskog kandidata Garyja Johnsona i tada je rekao da neće glasati niti za Trumpa, niti za Hillary Clinton.

Facebook status Krista Novoselica o Trumpu (Izvor: Facebook / NME)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X