Bandcamp će donirati 100% svoje zarade 17. lipnja za podršku rasnoj pravdi, jednakosti i promjeni

Najveća nezavisna internetska diskografska platforma donirat će zaradu Američkoj nacionalnoj udruzi za unaprjeđenje života crne populacije (National Association for the Advancement of Colored People – NAACP).

Bandcamp će donirati 100% svoje zarade za podršku rasnoj pravdi, jednakosti i promjeni

Kompletan profit koji će Bandcamp ostvariti 17. lipnja bit će uplaćen na račun američkom National Association for the Advancement of Colored People (NAACP).

Odluka je donesena u jeku globalnih prosvjeda protiv rasne neravnopravnosti koji su buknuli nakon svirepog ubojstva Georgea Floyda od strane policije u Minneapolisu. Dan 17. lipanj ujedno je i obljetnica oslobađanja od ropstva afroameričkog stanovništva pod konferederacijom američkog Juga 1865. godine.

“Nedavna ubojstva Georgea Floyda, Tonyja McDadea, Seana Reeda, Breonne Taylor i Ahmauda Arberyja i nastavak sustavnog državnog sankcioniranja crne populacije SAD-a, ali i u mnogo dijelova svijeta su užasavajuće tragedije. Mi stojimo uz one koji s pravom zahtijevaju pravdu i promjene za ljude druge boje kože koji s rasizmom žive svaki dan, računajući tu i neke naše zaposlenike, umjetnike i publiku Bandcamp zajednice”, napisao je suosnivač Bandcampa Ethan Diamond na službenom Twitter profilu.

Uz obećanje o donaciji Bandcamp je najavio kako će odsad godišnje uplaćivati dodatnih 30.000 američkih dolara organizacijama koje nastoje stvoriti povoljne životne prilike i radne uvjete za ljude druge boje kože.

“Sadašnji trenutak je dio stava i plana na duge staze koji se treba proširiti kako bi se ukorijenili u postojeću strukturu sistema koji ima opresije prema crnoj populaciji. Pravi napredak je trajno i iskreno opredjeljenje za političku, socijalnu i ekonomsku rasnu pravdu i promjene”, poručio je Ethan Diamond.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X