Bandcamp će donirati 100% svoje zarade 17. lipnja za podršku rasnoj pravdi, jednakosti i promjeni

Najveća nezavisna internetska diskografska platforma donirat će zaradu Američkoj nacionalnoj udruzi za unaprjeđenje života crne populacije (National Association for the Advancement of Colored People – NAACP).

Bandcamp će donirati 100% svoje zarade za podršku rasnoj pravdi, jednakosti i promjeni

Kompletan profit koji će Bandcamp ostvariti 17. lipnja bit će uplaćen na račun američkom National Association for the Advancement of Colored People (NAACP).

Odluka je donesena u jeku globalnih prosvjeda protiv rasne neravnopravnosti koji su buknuli nakon svirepog ubojstva Georgea Floyda od strane policije u Minneapolisu. Dan 17. lipanj ujedno je i obljetnica oslobađanja od ropstva afroameričkog stanovništva pod konferederacijom američkog Juga 1865. godine.

“Nedavna ubojstva Georgea Floyda, Tonyja McDadea, Seana Reeda, Breonne Taylor i Ahmauda Arberyja i nastavak sustavnog državnog sankcioniranja crne populacije SAD-a, ali i u mnogo dijelova svijeta su užasavajuće tragedije. Mi stojimo uz one koji s pravom zahtijevaju pravdu i promjene za ljude druge boje kože koji s rasizmom žive svaki dan, računajući tu i neke naše zaposlenike, umjetnike i publiku Bandcamp zajednice”, napisao je suosnivač Bandcampa Ethan Diamond na službenom Twitter profilu.

Uz obećanje o donaciji Bandcamp je najavio kako će odsad godišnje uplaćivati dodatnih 30.000 američkih dolara organizacijama koje nastoje stvoriti povoljne životne prilike i radne uvjete za ljude druge boje kože.

“Sadašnji trenutak je dio stava i plana na duge staze koji se treba proširiti kako bi se ukorijenili u postojeću strukturu sistema koji ima opresije prema crnoj populaciji. Pravi napredak je trajno i iskreno opredjeljenje za političku, socijalnu i ekonomsku rasnu pravdu i promjene”, poručio je Ethan Diamond.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X