Kuća u kojoj je odrastao Kurt Cobain postala povijesno mjesto države Washington

Dom iz djetinjstva frontmena Nirvane u gradu Aberdeenu upisan je u registar kulturnog nasljeđa američke države Washington. Lee Bacon, trenutni suvlasnik kuće u Aberdeenu kaže kako su planovi vraćanja kuće u originalno stanje iz vremena Cobainovog djetinjstva ’90 do 95 posto’ dovršeni.

Kurt Cobain svira bubnjeve u školskom orkestru u Montesano High School, snimljeno 1981. godine (Foto: Wikipedia)

Odjel za arheologiju i povijesno očuvanje Washingtona odobrio je da dom iz djetinjstva Kurta Cobaina u Aberdeenu bude upisan u državni registar baštine, službeni popis povijesno značajnih lokaliteta i nekretnina pronađenih diljem Washingtona.

Kuća, u kojoj je frontmen grupe Nirvana živio od 1968. do 1984. godine, izgrađena je 1923. godine, prema javnom registru.

Čak je i dolazak u Aberdeen u znaku Kurta Cobaina (Foto: Wikipedia)

Sadašnji suvlasnik doma, Lee Bacon, rekao je za Rolling Stone da su planovi za ponovno vaćanje kuće u njen izvorni oblik završeni “90 do 95 posto” i da se nada da će sljedeće proljeće krenuti turističke ture. Bacon je također kupio zgradu u centru Aberdeena u kojoj će se nalaziti “Tribute Lounge and Gallery Cafe” posvećena Cobainu s uspomenama, fotografijama i drugim memorabilijama.

Allyson Brooks, izvršna direktorica Odjela za arheologiju i očuvanje povijesti, rekla je za Rolling Stone: „Općenito želimo biti sigurni da priznajemo da se na spomenutoj lokaciji dogodilo nešto što je bilo značajno. U ovom slučaju to je Kurt Cobain, koji je svoje glazbene strasti i vještine razvio u Aberdeenu i u toj kući. Svi u vijeću prepoznali su važnost tog mjesta.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X