Premijera dokumentarne HBO serije ‘Obama: U potrazi za savršenijim savezom’

Nova dokumentarna HBO serija „Obama: U potrazi za savršenijim savezom“ (Obama: In Pursuit Of A More Perfect Union) imat će premijeru 4. kolovoza na HBO GO-u.

‘Obama: U potrazi za savršenijim savezom’

Kroz tri epizode, serija bilježi osobno i političko putovanje predsjednika Baracka Obame dok se država bori sa svojom rasnom poviješću. Ispreplićući razgovore s kolegama, prijateljima i kritičarima, prošarana njegovim osobnim govorima i intervjuima, serija započinje Obaminim djetinjstvom i vodi nas kroz njegovu perspektivu sina bijele majke iz Kanzasa i oca Afrikanca, kako ga je duhovno formirala generacija crnačkih vođa i njegove nade za inkluzivnijom Amerikom. Kroz priču o jednom čovjeku koji je nepovratno vezan za povijest jedne države, „Obama: U potrazi za savršenijim savezom“ razmatra prošli i sadašnji nacionalni identitet države.

Širok spektar sudionika pruža dodatan kontekst i uvid u seriji, a među njima su i pisac Jelani Cobb, zastupnik John Lewis, politički konzultant David Axelrod, velečasni Alvin Love, pisac Michael Eric Dyson, novinarka Laura Washington, velečasni Jeremiah Wright, novinarka Michele Norris, urednik New Yorkera David Remnick, velečasni Al Sharpton, profesor Cornel West, političar Jesse Jackson, pisac Ta-Nehisi Coates, Sherrilyn Ifill iz NAACP, politička savjetnica Valerie Jarrett, profesor Henry Louis Gates Jr., glumac Keegan-Michael Key, nekadašnja državna službenica Shirley Sherrod, novinar David Maraniss, profesor Ken Mack, pisac govora Jon Favreau, savjetnik Broderick Johnson i zastupnik Bobby Rush.

Seriju je režirao dobitnik Emmyja Peter Kunhardt, producenti su George Kunhardt, Teddy Kunhardt i Matthew O. Henderson, montažerka i producentica je Maya Mumma, a izvršni producenti su Peter Kunhardt, Andi Bernstein, Mona Sutphen, Jelani Cobb i Jacqueline Glover. Senior producentica za HBO je Sara Rodriguez, a izvršne producentice su Nancy Abraham i Lisa Heller.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X