KUD Idijoti uskoro objavljuju vinilno reizdanje albuma ‘Glupost je neuništiva’

U regularnu prodaju stiže od 6. listopada.

KUD Idijoti ‘Glupost je neuništiva’

Kultni pulski pankeri, grupa KUD Idijoti, nakon iznimno traženog vinilnog reizdanja “Megapunk” uskoro objavljuju reizdanje albuma “Glupost je neuništiva” na LP-u. Svoj primjerak već sada možete prednaručiti putem Dancing Bearovog web shopa, a u regularnu prodaju stiže od 6. listopada 2023.

“Danas je vrijeme ovakvo, Sutra će biti drugačije, A mi smo ljudi bez muda…”, proročanske su to riječi u naslovnoj pjesmi obožavane pulske grupe koja je s pločom 1992. godine, uz udarne pjesme, ušla i u povijest sudbine jugoslavenskih nosača zvuka. Nakon raspada Jugoslavije, izlazak albuma posljedično je odgođen, u vremenu kada je izuzev CD-a i kazeta, tiskano vrlo malo vinilnih primjeraka i album je bilo izuzetno teško nabaviti u ovakvom formatu. S

adašnje reizdanje vinila ispravlja tu nepravdu, a upravo je reprint na vinilu očuvao dizajn, ali i originalno zamišljeni inner sleeve s tekstovima. Jedinstvenog dizajna i beskompromisnog sadržaja, aktualni album jedno je od najistaknutijih ostvarenja benda, a pjesme poput “Uvod u tehnološku revoluciju (po tradicionalu)”, “Amerika” i “To nije mjesto za nas” (obrada “No Room For You”) predstavljaju bend u poziciji konsolidirane autorske i izvođačke moći. U pjesmi “Amerika” pojavljuje se Franci Blašković, legendarni istarski autor koji izlazi van žanrovskih okvira, baš kao što i sam bend izlazi van pankerskih granica.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X