Lačni Franz uskoro objavljuje na vinilu album ‘Ne mi dihat za ovratnik’

Lačni Franz, legendarni slovenski novovalni sastav, nakon LP reizdanja ‘Ikebana’ i ‘Adijo pamet’ u pripremi ima još jedno sjajno vinilno reizdanje. Ovoga puta u pitanju je treći album ‘Ne mi dihat za ovratnik’ koji se već sada može prednaručiti putem Dancing Bearovog web shopa, a čiji je službeni izlazak planiran za 6. listopad 2023. godine.

Lačni Franz ‘Ne mi dihat za ovratnik’

Izdanje originalno objavljeno 1983. godine glazbeno i povijesno još pripada razdoblju jugoslavenskog novog vala, no stilski ga je teško smjestiti u bilo kakav “val” ili svrstati pod određenu ladicu. Album je također učvrstio sastav u očima šire jugoslavenske publike kao jednog od najvažnijih suvremenih bendova ne samo zbog inovativnih glazbeno-aranžerskih poteza, već i zbog tekstova, koji se već na prve dvije ploče benda mogu okarakterizirati kao poezija.

Osim naslovne pjesme, album sadrži brojne antologijske pjesme kao što su “Bela simfonija”, “Lipa zelenela je” i “Prosim, pazi, da mi ne pohodiš podočnjakov”. Glazbu za četiri pjesme i jedan tekst napisao je gitarist Oto Rimele, a ostale pjesme su autorsko djelo Zorana Predina. Na ploči tako i prvi put čujemo bubnjara Pintariča, a vokalni gosti su Meta Močnik i Marko Derganc.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X